Ki van jelen

Oldalainkat 73 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Autós Országos Gyorsasági Bajnokság - Hankook Racer Cup - Brno

Technikás pályán, okos pontgyűjtés

 

Újabb külföldi helyszínen, ezúttal a csehországi Brnoban bizonyít a Hankook Racer Cup mezőnye. A fiatal tehetségeket felvonultató sorozat újabb két futama zajlik a negyedik versenyhétvégén a több mint öt kilométeres aszfaltcsíkon.

 

Ezen a pályán a magyar sorozat résztvevőinek már volt szerencséje versenyezni, ami egy meglehetősen technikás pálya, óriási szintkülönbségekkel. A legjobb időeredményeken túl, itt a legnagyobb kihívást az adja, hogy az emelkedők előtti kanyarkigyorsítások kinek sikerülnek a legjobban, a csehországi pályán ugyanis hatványozottan számíthat egy-egy esetlegesen rosszabbul sikerült kigyorsítás.

 

A Swiftekből álló mezőny a „kistúrásokkal” együtt vág neki a futamoknak, így megint népes mezőnyben versenyezhetnek. A BMW-sek közül viszont többen is érdekeltek a ralikrossz bajnokságban, mely ugyanerre a hétvégére esik, így egyöntetűen úgy döntöttek, hogy a brno-i hétvégét most kihagyják. A jól megszokott, izgalmas csatározások azonban most sem maradnak el, hiszen a kupában induló riválisokon kívül a kistúrások mezőnye is borsot törhet a résztvevők orra alá.

 

A 2018-as idény utolsó előtti hétvégéjén tehát ismét meghatározó pontok gyűjtésére van lehetőség, ami a bajnokság állását is komolyan befolyásolhatja. A végjátékra az október eleji hungaroringi futamokon kerül sor.

Forrás: Klein Péter- Just Creative