Ki van jelen

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Eger Rallye 2018 – Szombat

 

Hosszúra nyúlt a 2018-as Eger Rally első igazi versenynapja, a szombati. Pénteken este a hivatalos rajtceremóniával ugyan elkezdődött a verseny, de a küzdelem csak szombaton reggel indult. Összesen 12 gyorsasági szakasz – négy különböző pályán – szerepelt a programban, az utolsó négy már teljes egészében sötétben. A Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri Laci 3,3 másodperccel a 2. helyen zárta a napot.

„Jó nap volt a mai, nagyon komoly verseny alakult ki Hadik Andrásékkal és Vincze Feriékkel. Feri kétszer is hibázott, de nagyon jó a verseny!” – kezdte Frici a nap összefoglalását.

„Többször is előfordult, hogy várakoznunk kellett a rajtolás előtt, ami alatt lehűltek a gumiabroncsok. A Hankook versenygumik viszont könnyen visszanyerik az üzemi hőmérsékletüket és még hidegen is jobb a tapadásuk, így ez most számunkra előnyös volt.”

A Turán – Bagaméri kettős négy szakaszon is a legjobb időt autózta a 11-ből – egy szakasz kommunikációs problémák miatt elmaradt –, ami bizonyítja versenyképességüket, illetve azt, hogy a futamgyőzelemre is esélyesek.


„Még az utolsó kör előtt is azt gondoltam, a sötétben futott szakaszok lesznek nem csak a nap, hanem akár az egész verseny vízválasztói” – kezdte Bagaméri Laci. „Nagyon meglepett, hogy a sötét ellenére nem változtak a különbségek a párosok között, este is ennyire egyforma időket autóztunk.” – folytatta a navigátor.


„Vasárnap is folyamatosan a maximumon kell autózni, hiszen a nap végére Kazár Miklósék is felzárkóztak, már négy páros van kis időkülönbségen belül.” – vázolta Frici a vasárnapi taktikát.


„A gumiválasztás és gumihasználat lesz a vasárnap kulcskérdése, hiszen két jól tapadó pálya után egy nagyon csúszós felületű zárja kétszer is a kört, ráadásul ez lesz a plusz pontokat is adó „Power stage”, így erre külön is oda kell figyelni. Az óraállítás, illetve a mai nap késői befejezése is „ellenünk dolgozik”, de profi versenyzők vagyunk, ehhez is alkalmazkodnunk kell.” – tette hozzá Bagaméri Laci.


Vasárnap 8 gyorsasági szakasszal fejeződik be az Eger Rallye.

Forrás: Klein Péter – Just Creative