Ki van jelen

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Csizma az asztalon

Tapolca- 2015 szeptemberében adták át azt a Mini KRESZ pályát, amely a Juhász Gyula utca és a SPAR áruház között található. Régebben egy elkerített „dühöngő”- ként, focipályaként működött. Csécs Zoltán, az egyik legaktívabb tapolcai polgárőr keresett meg a közelmúltban, hogy néhány sorban foglalkozzunk az ottani történésekkel.

Elmondta, hogy a fotón is látható pad rendeltetésszerű használatával van a legkevesebb gond, viszont a sötétedés beálltára már megszaporodnak az üres üdítős, de főleg alkoholt tartalmazó üvegek, vagy éppen a PET palackok is. Ez mindössze esztétikailag rontja az összképet, de amúgy sem egy gyermekek által használt közlekedési tanpályára való. A másik ok, amit szóvá tett a polgárőr, hogy több esetben is láttak már törött üvegeket, ami balesetveszélyes, illetve a kerékpárok gumijában is kárt okozhat.

 

Csécs Zoltán hangot adott további nemtetszésének is. Mint azt hangsúlyozta, egyre nagyobb méreteket ölt a passzivitás, nemtörődömség, az emberi értékek homályba vesznek. Utalt rá, hogy a szülők leviszik a gyermeküket gyakorolni a pályára, ott állnak néhány méterre az üres, olykor törött üvegektől, de eszük ágában sincs a legközelebbi szeméttároló edénybe helyezni azokat. Önmagukat nyugtatják azzal, hogy vigye el onnan az, aki odatette és ott is hagyta. Ez részben igaz, de ha mindenki így gondolkodna, még itt sem tartana az ország, ahol jelenleg...

 

Így aztán a- „Magad uram, ha szolgád nincs” elvét követve, Zoltán és párja szedték össze- ki tudja hányadszor- a fiatalok után a szemetet. Átmeneti megoldásnak talán jó, de ahogy az éber polgárőr is elmesélte, ideje lenne a város polgárainak, de főként a szemetelő kamaszoknak is aktivizálni magukat és rendet tenni a fejekben, fejükben.