Ki van jelen

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

A hajléktalanOKról

Tapolca- Városunkban- sajnos-, egyre több a hajléktalan. A miértre képtelenség válaszolni, mert egyrészt összetett problémáról beszélünk, másfelől nem tudhatjuk, egy- egy adott személy élete önhibájából, vagy azon kívül futott-e vakvágányra? Ami biztos, a lakosság döntő többsége negatívan vélekedik és megoldást szeretne.

Polgárőreink húsvét hétfőn (március 28.) sem pihentek. Supka Károly Mihály és beosztott társa a délutáni órákban éppen a Malom- tó környékén járőröztek, amikor két idősebb hölgy állította meg őket. Elmondásuk szerint a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templom főbejáratától jobbra található padot már napok óta birtokba vette egy hajléktalan férfi. A fő probléma mégsem ez, hanem az elviselhetetlen szag, amely a higiénia hiányának és vizeletnek köszönhető. Elég sokan közlekednek arrafelé, emellett vége a tavaszi szünetnek, a templom szomszédságában található általános iskola diákjai sem mentesülnek a lehangoló látványtól.

 

Supka Károly Mihály vette a bátorságot és társával felkereste a megadott helyszínt. Megpróbálta jobb belátásra bírni az ott tartózkodó hajléktalant, aki közölte a szolgálatot teljesítő polgárőrrel, hogy ő bizony ott fog maradni, és ha nem tetszik neki… a mondat többi része már nem tűr nyomdafestéket.

 

Úgy tűnik, a hajléktalan kérdés megoldatlan probléma marad városunkban. Igaz, kettőn áll a vásár. Nemsokára itt a turistaszezon, elég lehangoló látványt fognak nyújtani a főleg az Alsó- Tó partján elhelyezett padokon fekvő hajléktalanok.