Ki van jelen

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

"Szívás"...

Mindig is tiszteltem azokat az embertársaimat, akik kemények küzdöttek azért, hogy elérjék a kitűzött céljukat, függetlenül annak nagyságától. Akaraterő, kitartás és sok egyéb tényező kell a sikerhez. Vannak, akikben ugyan megvan mindez, a képzeletbeli célszalagot mégsem képesek átszakítani… ahogy történetem szereplője sem.

Helyszín: egy Balaton- parti labdarúgópálya. A kapu mögött egy húszas éveiben járó fiatalember. 170 centiméter körüli, súlya viszont egészen biztosan száz kilogramm fölött. Ahogy azt illik, szorgalmasan elvégzi a bemelegítő gyakorlatokat. Elindítja a stoppert és elkezdi róni a köröket. Annak ellenére, hogy részidők egyre rosszabbak, becsülettel lefutja mind a tizenkettőt. Majd csapzottan, zihálva, de sétálva megtesz még egy levezető kört.

Le a kalappal előtte, gondoltam elismerően magamban, az ő paramétereivel ez nem kis teljesítmény.

 

Az igazi meglepetés azonban ezután következett. A fiatalember, miután kifújta magát, leült a kapu mögé. Melegítőfelsőjébe kotorászott, majd nemsokára előkerült a cigaretta és az öngyújtó is. Egy mély slukk, azután a következő szippantás… és jöhet a többi szívás… ami bizony ebben a formában „szívás”!

 

 

A fotó csak illusztráció!