Ki van jelen

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Márió: "Nem szabad elhinni, hogy tökéletesek vagyunk..."

Tapolca- A Tamási Áron Művelődési Központban tekinthette meg a nagyérdemű azt a díszelőadást (szeptember 28.), amely a város szülöttének- Batsányi Jánosnak- az életét volt hivatott bemutatni. A „Bilincsben is szabad vagyok” című, zenés- táncos színdarab a Tapolcai Városszépítő Egyesület szervezésében, Varga Károlyné projektmenedzsernek köszönhetően a „Közösen Tapolcáért” pályázati program segítségével valósulhatott meg.

A művet írta és rendezte- N. Horváth Erzsébet. A lelkes szereplők mellett a Batsányi Táncegyüttes tagjai tették teljessé a díszelőadást, amelynek zeneszerzője a közismert, népszerű harmonikás- Bock Attila (Márió) volt, aki készséggel állt a rendelkezésemre, amikor a részletekről érdeklődtem.

Somogyi Fagylalt Műhely: Balaton fagyijától a világhírnévig

A Nyugat- balatoni térség egyik legdinamikusabban fejlődő települése Gyenesdiás. A nagyközség büszke a diási vízimalmára, pékmúzeumára, herbáriumára és fűszerkertjére, mindkét strandjára, és természetesen a vasúti megállóhely közelében található Bringatanyára. A Somogyi Fagylalt Műhely évek óta öregbíti a település hírnevét. Stílszerűen szólva, nyeregben érezhetnék magukat, de náluk folyamatosan forog a fogaskerék.

A vállalkozást a család három tagja- két generáció- vezeti: József, Andi és gyermekük- a kedves, barátságos és mindig mosolygó Reni, aki készségesen válaszolt kérdéseimre.

"...minden növendék egy aprócska gyémánt a maga módján."

Tapolca, 2021. július 24. - A Járdányi Pál Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskola udvarán tartotta hagyományos hangversenyét az intézmény Best of Cello névre keresztelt kamaraegyüttese. A nagy sikerű rendezvény után Kovács Adrienne- a lelkes tanítványok csellótanára válaszolt a kérdéseimre egy villáminterjú keretében.

 

N. Horváth Erzsébet: "A Jóisten mutatja és szabja meg az utam..."

Tapolca- N. Horváth Erzsébet- személye és neve egybeforrt településünk kulturális életével. Hosszú időn át a helyi média vezető, meghatározó alakja. Számtalan könyv szerzője és társszerzője. Amatőr színjátszó társulatával sikerre vitt minden előadást, így történt ez legutóbb is. Szeptember 27- 29- én léptek színpadra, minden alkalommal szűnni nem akaró vastaps volt a jutalom.

Tapolca krónikása” a Batsányi János életéről szóló darabról osztotta meg gondolatait a kedves olvasókkal.

Alexander Family Collection- álomból valóság

Budapest- Jáger Mónika neve már ismerősen csenghet olvasóink számára. A Higgy Bennem Program alapítója és tulajdonosa immár negyedik alkalommal tisztelt meg, hogy egy kötetlen beszélgetés keretein belül ossza meg velünk, mi történt az elmúlt időszakban. Mesél örömről, bánatról, mit takar az AFC, sőt egy készülő meglepetésről is.