Somogyi Fagylalt Műhely: Balaton fagyijától a világhírnévig

A Nyugat- balatoni térség egyik legdinamikusabban fejlődő települése Gyenesdiás. A nagyközség büszke a diási vízimalmára, pékmúzeumára, herbáriumára és fűszerkertjére, mindkét strandjára, és természetesen a vasúti megállóhely közelében található Bringatanyára. A Somogyi Fagylalt Műhely évek óta öregbíti a település hírnevét. Stílszerűen szólva, nyeregben érezhetnék magukat, de náluk folyamatosan forog a fogaskerék.

A vállalkozást a család három tagja- két generáció- vezeti: József, Andi és gyermekük- a kedves, barátságos és mindig mosolygó Reni, aki készségesen válaszolt kérdéseimre.

N. Horváth Erzsébet: "A Jóisten mutatja és szabja meg az utam..."

Tapolca- N. Horváth Erzsébet- személye és neve egybeforrt településünk kulturális életével. Hosszú időn át a helyi média vezető, meghatározó alakja. Számtalan könyv szerzője és társszerzője. Amatőr színjátszó társulatával sikerre vitt minden előadást, így történt ez legutóbb is. Szeptember 27- 29- én léptek színpadra, minden alkalommal szűnni nem akaró vastaps volt a jutalom.

Tapolca krónikása” a Batsányi János életéről szóló darabról osztotta meg gondolatait a kedves olvasókkal.

Alexander Family Collection- álomból valóság

Budapest- Jáger Mónika neve már ismerősen csenghet olvasóink számára. A Higgy Bennem Program alapítója és tulajdonosa immár negyedik alkalommal tisztelt meg, hogy egy kötetlen beszélgetés keretein belül ossza meg velünk, mi történt az elmúlt időszakban. Mesél örömről, bánatról, mit takar az AFC, sőt egy készülő meglepetésről is.

"...minden növendék egy aprócska gyémánt a maga módján."

Tapolca, 2021. július 24. - A Járdányi Pál Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskola udvarán tartotta hagyományos hangversenyét az intézmény Best of Cello névre keresztelt kamaraegyüttese. A nagy sikerű rendezvény után Kovács Adrienne- a lelkes tanítványok csellótanára válaszolt a kérdéseimre egy villáminterjú keretében.

 

CSAK HAL & BOR ÉS MÁS SEMMI- Pisztráng Randevú Tapolcán

Tapolca- Egyszer volt, hol nem… de volt (van)- két helyi vállalkozó, akik nem utolsósorban barátok. Ifj. Mezőssy Zoltán (MZ/X Kereskedelmi Kft.) és Végh Tamás (Tópart Bisztró) mertek nagyot álmodni, majd ebből valóságot varázsolni. Így történhetett, hogy 2011 októberében- hagyományteremtő szándékkal- megnyithatta kapuit az I. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál. Az előzményekről, visszajelzésekről, tévhitről, az idei fesztivál- pótló programról is kérdeztem a Hotel Gabriella ügyvezetőjét, az egyik ötletgazdát.