Ki van jelen

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Átkozott 100 év- klip a trianoni békeszerződés kerek évfordulójára

Gyányi István (24) egy Jász- Nagykun- Szolnok megyei kisvárosnak- Kunhegyesnek a szülötte. Nemzeti identitástudata, valamint nagyszerű hangi adottságai is arra predesztinálták a tehetséges előadóművészt, hogy a trianoni békeszerződés kerek évfordulójára elkészítsenek egy mély tartalmi mondanivalóval és látványvilággal átitatott klipet- Átkozott 100 év címmel.

Az alábbiakban megismerhetik a kedves olvasók a sokrétű, alázatos énekest, valamint a lírai mű részleteibe is betekintést nyerhetnek.

Tanúhegyek vagy vulkáni roncsok?

Mindennapi életünkben egyre kevesebb figyelmet fordítunk (tisztelet a kivételeknek) a helyes szóhasználatra. Számtalan példát sorolhatnék, jelen esetben csak egyet ragadtunk ki beszélgetőpartneremmel- Árvai Gáborral. Földrajz- történelem szakos tanár, emellett számtalan környékbeli geotúra vezetőjeként is közismert. Mi ez a kifejezés? A tanúhegy. Először is megnéztük, hogy definiálja a szabad enciklopédia (wikipédia), majd Gábor tudományos magyarázatát is olvashatják.

Dudar Feri: zene és agrárium

Tapolca- Településünk egyik kedvenc mulatós zenésze- Postás Józsi. Ezúttal nem egyedül érkezett beszélgetésünk helyszínére, a Hunguest Hotel Pelionba. Vele tartott felfedezettje- Dudar Feri is. Ismerjék meg a kedves olvasók is a tehetséges előadót.

Postás Józsi: "Minőségi zenészekre szükség van..."

Tapolca- Ahogy arról értesülhettek a kedves olvasók, a Hunguest Hotel Pelion adott otthont annak a beszélgetésnek, ahol Dudar Feri mellett városunk elismert és népszerű mulatós zenésze- Postás Józsi- is készségesen válaszolt a kérdéseimre. Időutazásunk 2013- tól egészen napjainkig tartott. Részletek az alábbiakban.

"Úgy érzem, hogy sikerült életet lehelnem az élettelenbe..."

Tapolca- Hét évet kell visszanyúlni időben, ugyanis még 2012- ben készítettem interjút Bogdán Györgynével és Szabóné Tolner Edittel, akik annak idején figurális zöldség- és gyümölcsszobrászat terén arattak osztatlan sikert.

Az utóbbi hölgynek azóta már másik hobbija is van, amit idővel művészi szintre szeretne fejleszteni- főállásban. Az alábbiakban megtudhatja a kedves olvasó Edittől, miért is lehet „beleszerelmesedni” a harisnyavirág- készítésbe.