Ki van jelen

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

"...minden növendék egy aprócska gyémánt a maga módján."

Tapolca, 2021. július 24. - A Járdányi Pál Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskola udvarán tartotta hagyományos hangversenyét az intézmény Best of Cello névre keresztelt kamaraegyüttese. A nagy sikerű rendezvény után Kovács Adrienne- a lelkes tanítványok csellótanára válaszolt a kérdéseimre egy villáminterjú keretében.

 

Alexander Family Collection- álomból valóság

Budapest- Jáger Mónika neve már ismerősen csenghet olvasóink számára. A Higgy Bennem Program alapítója és tulajdonosa immár negyedik alkalommal tisztelt meg, hogy egy kötetlen beszélgetés keretein belül ossza meg velünk, mi történt az elmúlt időszakban. Mesél örömről, bánatról, mit takar az AFC, sőt egy készülő meglepetésről is.

Átkozott 100 év- klip a trianoni békeszerződés kerek évfordulójára

Gyányi István (24) egy Jász- Nagykun- Szolnok megyei kisvárosnak- Kunhegyesnek a szülötte. Nemzeti identitástudata, valamint nagyszerű hangi adottságai is arra predesztinálták a tehetséges előadóművészt, hogy a trianoni békeszerződés kerek évfordulójára elkészítsenek egy mély tartalmi mondanivalóval és látványvilággal átitatott klipet- Átkozott 100 év címmel.

Az alábbiakban megismerhetik a kedves olvasók a sokrétű, alázatos énekest, valamint a lírai mű részleteibe is betekintést nyerhetnek.

CSAK HAL & BOR ÉS MÁS SEMMI- Pisztráng Randevú Tapolcán

Tapolca- Egyszer volt, hol nem… de volt (van)- két helyi vállalkozó, akik nem utolsósorban barátok. Ifj. Mezőssy Zoltán (MZ/X Kereskedelmi Kft.) és Végh Tamás (Tópart Bisztró) mertek nagyot álmodni, majd ebből valóságot varázsolni. Így történhetett, hogy 2011 októberében- hagyományteremtő szándékkal- megnyithatta kapuit az I. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál. Az előzményekről, visszajelzésekről, tévhitről, az idei fesztivál- pótló programról is kérdeztem a Hotel Gabriella ügyvezetőjét, az egyik ötletgazdát.

Tanúhegyek vagy vulkáni roncsok?

Mindennapi életünkben egyre kevesebb figyelmet fordítunk (tisztelet a kivételeknek) a helyes szóhasználatra. Számtalan példát sorolhatnék, jelen esetben csak egyet ragadtunk ki beszélgetőpartneremmel- Árvai Gáborral. Földrajz- történelem szakos tanár, emellett számtalan környékbeli geotúra vezetőjeként is közismert. Mi ez a kifejezés? A tanúhegy. Először is megnéztük, hogy definiálja a szabad enciklopédia (wikipédia), majd Gábor tudományos magyarázatát is olvashatják.