Ki van jelen

Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Tanúhegyek vagy vulkáni roncsok?

Mindennapi életünkben egyre kevesebb figyelmet fordítunk (tisztelet a kivételeknek) a helyes szóhasználatra. Számtalan példát sorolhatnék, jelen esetben csak egyet ragadtunk ki beszélgetőpartneremmel- Árvai Gáborral. Földrajz- történelem szakos tanár, emellett számtalan környékbeli geotúra vezetőjeként is közismert. Mi ez a kifejezés? A tanúhegy. Először is megnéztük, hogy definiálja a szabad enciklopédia (wikipédia), majd Gábor tudományos magyarázatát is olvashatják.

Postás Józsi: "Minőségi zenészekre szükség van..."

Tapolca- Ahogy arról értesülhettek a kedves olvasók, a Hunguest Hotel Pelion adott otthont annak a beszélgetésnek, ahol Dudar Feri mellett városunk elismert és népszerű mulatós zenésze- Postás Józsi- is készségesen válaszolt a kérdéseimre. Időutazásunk 2013- tól egészen napjainkig tartott. Részletek az alábbiakban.

"Úgy érzem, hogy sikerült életet lehelnem az élettelenbe..."

Tapolca- Hét évet kell visszanyúlni időben, ugyanis még 2012- ben készítettem interjút Bogdán Györgynével és Szabóné Tolner Edittel, akik annak idején figurális zöldség- és gyümölcsszobrászat terén arattak osztatlan sikert.

Az utóbbi hölgynek azóta már másik hobbija is van, amit idővel művészi szintre szeretne fejleszteni- főállásban. Az alábbiakban megtudhatja a kedves olvasó Edittől, miért is lehet „beleszerelmesedni” a harisnyavirág- készítésbe.

Dudar Feri: zene és agrárium

Tapolca- Településünk egyik kedvenc mulatós zenésze- Postás Józsi. Ezúttal nem egyedül érkezett beszélgetésünk helyszínére, a Hunguest Hotel Pelionba. Vele tartott felfedezettje- Dudar Feri is. Ismerjék meg a kedves olvasók is a tehetséges előadót.

A tapolcai Rambo- avagy élet két keréken

Tapolca- Ki ne emlékezne az idősebb generáció tagjai közül az 1982- ben bemutatott filmadaptációra, amelyet a mai napig kategóriája egyik legjobbjának tartanak. Ramboról, egy megkeseredett vietnami veteránról szólt a történet. Településünk is büszkélkedhet egy ilyen becenevű hétköznapi hőssel, aki rendelkezik sok olyan pozitív tulajdonsággal, mint a film főszereplője. Nagy Attila is az erdőben érzi otthon magát, azonban az ő „fegyvere” a kerékpár. Ismerje meg a kedves olvasó is a tapolcai Rambo- t.