Ki van jelen

Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

A tapolcai Rambo- avagy élet két keréken

Tapolca- Ki ne emlékezne az idősebb generáció tagjai közül az 1982- ben bemutatott filmadaptációra, amelyet a mai napig kategóriája egyik legjobbjának tartanak. Ramboról, egy megkeseredett vietnami veteránról szólt a történet. Településünk is büszkélkedhet egy ilyen becenevű hétköznapi hőssel, aki rendelkezik sok olyan pozitív tulajdonsággal, mint a film főszereplője. Nagy Attila is az erdőben érzi otthon magát, azonban az ő „fegyvere” a kerékpár. Ismerje meg a kedves olvasó is a tapolcai Rambo- t.

"Halas lépcső"- ékszerdoboz az ékszerdobozban

Tapolca- Varjas Judit neve- fiatal kora ellenére-, bizonyára ismerősen cseng az olvasók számára, határon innen és már túl is. Eddig inkább iparművész oldaláról mutatkozott be, csodálatos és kreatív üvegékszerei, alpakka evőeszközökből készült nyakékei, karkötő és gyűrűi már több földrészen is hódítanak. Judit az idei pisztráng- és borfesztiválon képzőművészként is bemutatkozott, a street art műfaj helyi gyöngyszemét- három koi pontyot- festette föl a tóparthoz vezető lépcsősorra. Ennek előzményeiről, részleteiről, terveiről is beszélgettünk a megnyitó előtt.

Egy díszpolgári cím margójára

Március 31- én kerek évfordulót ünnepelt Tapolca. Újbóli várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulóját, ahol idén is meg- és kiérdemelt elismerő címeket adtak át. A kitüntetettek között volt településünk ikonikus alakja- Reindl Erzsébet is- akinek „több évtizedes, szülőföldjéért és közvetlen lakókörnyezetéért kifejtett kitartó értékmentő és értékmegőrző munkássága elismeréséül TAPOLCA VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető címet” adományoztak, melyet Dobó Zoltán polgármestertől vehetett át.

Mindenki Erzsi nénijével otthonában beszélgettem- gyermekkoráról, tanítói munkásságáról, helytörténeti, hon- és népismereti áldozatos tevékenységéről, díszpolgári címéről, hazaszeretetről és lokálpatriotizmusról, valamint terveiről.

NAGY minőségű bort mindenkinek!

Uzsa- Felsorolni is nehéz lenne azt a rengeteg pincészetet, ahol öregbítik a borrégiónk hírnevét. Bizonyára mindenkinek megvan a maga kedvence, de szívesen megkóstolja alkalomadtán a többiek minőségi nedűjét is.
Sorozatomat az uzsai székhelyű Nagy & Nagy Borászat bemutatkozása nyitja. Kérdéseimre a családi vállalkozás egyik hölgytagja- Franciska- válaszolt.

Tourinform iroda- új vezető és arculatváltás

Tapolca, Fő tér 17. A Kedves Olvasók közül talán sokan nem is tudják, de turisztikai szempontból egy fontos objektum található ezen a címen. A helyi Tourinform iroda, ahol március 1- től személyi változás történt. Minorics Tamástól a jelképes stafétabotot Böröndy Tamás vette át. Vele beszélgettem a státuszáról, változásokról, tervekről.