Ki van jelen

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 2.

Rendőrségi bemutató a balatonedericsi iskolában

A kutyás bemutató lenyűgözte a gyerekeket

 

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a tanév utolsó hetében, június 14-én gyereknap alkalmából látogattak el a balatonedericsi iskolába, hogy a diákok egy kicsit betekintést nyerhessenek a rendőrség világába, ezzel is közelebb hozva őket ehhez a néha ridegnek hitt hivatáshoz.

A rendőrség technikai eszközeinek, illetve a különböző – a gyerekek számára igencsak izgalmas–, többek között tömegoszlatáshoz elengedhetetlen rendőri felszerelések bemutatása után a bátrabbak felpattanhattak az udvaron álló rendőrmotorra is. A többieknek pedig a szirénázó rendőrautóban ülve szárnyalhatott a képzelete.

Ezek után következett a várva várt kutyás bemutató, melynek során a tanulók szájtátva figyelték, amint a rendőrkutya két „elveszett” társuk keresésére indul, s gazdáját a gyermekek búvóhelyéhez vezeti.

A forró nyári idő, a tűző napsütés ellenére a diákok nagyon jól érezték magukat - amely az alábbi köszönőlevélben meg is fogalmazódott - és szinte záporoztak a kérdések a rendőrök munkájára vonatkozóan.

Búcsúzáskor a gyerekek többsége pedig megígérte, hogy a következő tanévben mindent megtesz annak érdekében, hogy a bizonyítványa szebb legyen, mert a rendőri hivatást szeretné majd a későbbiekben választani.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)

 

 

Kikapta kezéből a nyugdíjat

Szociális gondozónak adta ki magát a csaló

Első ízben március elején kereste fel kiszemelt áldozatát az a középkorú nő, aki egy Tapolcához közeli község szociális gondozójának adta ki magát, s a 85 éves nénitől közel 80.000 Ft-ot csalt ki.

Az idős hölgy bizalmába férkőzött, bevásárolt neki, főzött, mosott takarított a házban, majd egy idő után azzal a kéréssel állt elő, hogy beteg édesapja gondozásához 20.000 Ft kölcsönre lenne szüksége. A sértett jóhiszeműen át is adta számára a kért összeget, ám egy hét múlva nem hogy visszaadta volna a kölcsönt, még több tízezer forintot követelt.

Amikor az idős hölgy számára kezdett gyanússá válni a dolog, nem adott több pénzt a nőnek, mire ő megleste, amint a postás a nyugdíját vitte a néninek, s miközben befelé indult az udvarba, több tízezer forintot kapott ki a kezéből.

A sértett ezek után szomszédasszonya társaságában felkereste az addig segítőkésznek tűnő tolvajt otthonában, aki még azt is letagadta, hogy ő valaha is pénzt kért kölcsönt.

Ezt követően a néni személyesen tett feljelentést június 21-én a Tapolcai Rendőrkapitányságon, s a magát szociális gondozónak kiadó csaló ellen nyomozás indult.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)

 

Súlyos motoros baleset Révfülöpön

Nem adták meg neki az elsőbbséget

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre június 24-én a kora esti órákban.

Egy Budapest melletti kis településen élő férfi Révfülöp belterületén közlekedett VW Passat típusú személygépkocsijával, s az egyik kereszteződésben balra kívánt kanyarodni. A forgalmi művelet megkezdése előtt azonban feltehetően nem győződött meg arról, jobbról érkezik-e valaki. A Zánka irányába haladó motoros amint észlelte a szabálytalanul közlekedő gépjárművet, rögtön fékezni kezdett, el is döntötte motorját, azonban az ütközést így sem tudta elkerülni. A baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők azonnal kórházba szállították.

A baleset okainak és körülményeinek tisztázása még folyamatban van.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)

 

kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat