Ki van jelen

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 1553.

Lezárt akta: tüzet kért, majd lopott a férfi

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

Az eljárás adatai szerint két fiatal nő tartózkodott Tapolca egyik parkos területén 2020. május 2-án 18 óra körül, mikor a 28 éves lengyel férfi tüzet kért tőlük. Miután egyikük átadta öngyújtóját, a férfi a nő padra lerakott cigarettás dobozából engedély nélkül több szálat kivett, majd zsebre tette az egész csomag dohányárut, és a sértett mobiltelefonját is. A férfi ezután távozni akart a helyszínről, ám a jelen lévő másik nő a férfi után eredt, és utolérve sikerült annak zsebéből visszavennie az ellopott dolgokat, majd értesítette a rendőrséget.

A kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, mely alapján tíz perccel később Tapolcán, egy vasúti átjáróban vonták intézkedés alá a feltételezett elkövetőt, a 28 éves lengyel férfit elfogták, előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás: Juhász Kinga r.a. megelőzési főelőadó