Ki van jelen

Oldalainkat 76 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 1543.

Ittas vezetésért előállított párja után hajtott a nő, a rendőrök őt is elfogták

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte a 41 éves pilisszántói férfi és a 36 éves szentendrei barátnője ügyében folytatott vizsgálatot.

 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a járőrök 2020. szeptember 23-án, délután Badacsonytomajon állítottak meg egy személygépkocsit, és igazoltatták annak vezetőjét, valamint utasát. A 41 éves pilisszántói lakossal szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket jelzett. A sofőr elmondta a rendőröknek, hogy a mellette utasként helyet foglaló barátnőjével a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A járőrök ezután a férfit ittas járművezetés gyanúja miatt előállították. Ezután, egy fél órán belül a rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy az intézkedés alá vont férfi barátnője Tapolcán közlekedik a nem rég megállított autóval. A 36 éves szentendrei nőnél is felmerült az ittasság gyanúja, ezért a járőrök őt is előállították. A rendőrök mindkét személyt gyanúsítottként kihallgatták, és ellenük járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Forrás: Juhász Kinga r.a. megelőzési főelőadó