Ki van jelen

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 1538.

Besurranó tolvaj rendőrkézen

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

A rendőrségre 2020. március 19-én érkezett bejelentés, miszerint egy ismeretlen férfi aznap délután Hegymagason egy családi házba bement, míg a tulajdonosok a kertben dolgoztak, és a nappali asztalán lévő pénztárcából több tízezer forint összeg készpénzt lopott el.

A helyszínen a nyomozók adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképp látókörükbe került a feltételezett elkövető, egy 28 éves zalaegerszegi férfi, akit pár órával később keszthelyi tartózkodási helyén vontak intézkedés alá, előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a zalaegerszegi lakos 2020. március 19-én, délután Badacsonytördemicen is besurrant egy családi házba, aminek a kulcsát megtalálta, majd a házból több ezer forint készpénzt, és százezer forint összeget meghaladó értékben ékszereket vitt magával.

A rendőrök a 28 éves tolvaj elfogásának helyszínén házkutatást végeztek, ennek során megtalálták az ellopott pénz egy részét, melyet lefoglaltak és visszaadtak a jogos tulajdonosoknak.

A férfi ellen kétrendbeli lopás vétség és egy-rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás: Juhász Kinga r.a. megelőzési főelőadó