Ki van jelen

Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 1527.

Közeleg az iskolakezdés, vigyázzunk a gyerekekre!

A tanévkezdés hónapjában a rendőrség és a polgárőség fokozottan ügyel a közlekedésbiztonságra az iskolák környékén.

 

Az iskolakezdésre nem csak a gyerekek, hanem a szülők és a tanárok is készülnek. Szeptemberben a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenlétet biztosít a forgalmasabb helyeken fekvő iskolák és óvodák környékén. Hiszen ilyenkor az oktatási intézmények körül megnő a forgalom, amely nagyobb odafigyelést igényel minden közlekedőtől, gyerektől és felnőttől egyaránt. Reggelente és délután hosszabb menetidővel kell számolni, mint a nyári hónapokban.

Legfőbb cél, hogy egyetlen gyermekbaleset se történjen. Ennek érdekében a rendőrök elsősorban a gépjárművezetők szabálykövető magatartását ellenőrzik a zebrák környezetében, de odafigyelnek a biztonsági öv és a gyermekülés szabályos használatára is.  A rendőrség évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét. Az idei tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program, mely a kisiskolások közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési nevelését, oktatását tűzte ki célul.

Videó: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=talD7dI4OqQ&feature=emb_logo

Forrás: https://kreszvaltozas.hu/hir/kozeleg-az-iskolakezdes-vigyazzunk-a-gyerekekre/ és Juhász Kinga r.a. megelőzési főelőadó