Ki van jelen

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 1523.

Bikesafe- regisztráció és kerékpár- szervizelés Révfülöpön

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programokkal várták az érdeklődőket.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársaival együtt Révfülöpön, a nemrég átadott kerékpáros szervíz- és regisztrációs pontnál várták a bicikliseket 2020. augusztus harmadik hetében.

Az érdeklődők a szervízállomáson található eszközökkel (pumpa, nyomásmérő, többféle szerszám) kisebb javításokat végezhettek a kerékpárokon, illetve felvilágosítást kaptak a jármű kötelező tartozékairól és a biztonságos közlekedésről. A kerékpárosok számára továbbá lehetőség nyílt arra, hogy kétkerekűiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a biciklik adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyítheti a felderítést.

A kerékpárosok a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a biciklik helyes lezárásával kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűiket, ha mégis felügyelet nélkül maradnának, mindig lakatolják le azokat. Kérték a megjelenteket továbbá, hogy közterületen a bicikliket lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolják.

Forrás: Juhász Kinga r.a. megelőzési főelőadó