Ki van jelen

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 1510.

Közös erővel a nyári biztonságért

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési programot tartottak a társszervek közreműködésével.

 

A Tapolcai Rendőrkapitányság 2020. július 8-án délután Révfülöpön tartotta meg az Együtt, érted!? elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési programját a társhatóságok együttműködésével. A rendezvény célja az volt, hogy felhívják a turisták figyelmét a nyáron rájuk leselkedő veszélyekre. A nyaralók közlekedésbiztonsági témájú tesztekkel tehették próbára ismereteiket, valamint részletes tájékoztatást kaptak a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályairól.

A gyerekek ügyességi pályán gyakorolhatták kerékpáros tudásukat, illetve beülhettek a rendőrautóba is. A rendőrök az áldozattá válás elkerülése érdekében hasznos idegen nyelvű bűnmegelőzési kiadványokat is átadtak az érdeklődőknek. Többek között felhívták a figyelmet arra, hogy a strandokon az értékmegőrzőkben helyezzék el az értékeket. Figyelmeztették a pihenni vágyókat, hogy a gépkocsiban ne hagyjanak látható helyen táskákat, azokat zárják a csomagtartóba vagy vigyék magukkal.

A rendőrök a biztonságos közlekedés érdekében a szabályok betartásának fontosságát emelték ki. Hangsúlyozták továbbá, hogy a tartós hőség megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt, ezért a járművezetők legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban és tartsanak nagyobb követési távolságot.

Forrás: Juhász Kinga r.a. megelőzési főelőadó