Rendőrségi hírek Veszprém megyéből 1450.

Az internet veszélyeiről szülőknek

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési tanácsokat fogalmaztak meg.

 

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. február 10-én délután a helyi Széchenyi István Baptista Középiskolába járó diákok szüleinek tartottak tájékoztatást az internet biztonságos használatáról és annak veszélyeiről.

A rendőrök felhívták a megjelentek figyelmét azokra az online veszélyforrásokra, melyek a középiskolás korosztályt is érinthetik. A fényképek és videófelvételek készítése kapcsán kitértek arra, hogy azok csak az érintett fél engedélyével készíthetők, megosztásuk különböző felületeken pedig szintén nem történhet az azokon szereplők beleegyezése nélkül. Javasolták továbbá a szülőknek, hogy kövessék nyomon gyermekeik internetezési szokásait és szabják meg az online térben töltött idő mennyiségét.

Manapság az online vásárlás is egye nagyobb teret kap, ezért az előadók külön felhívták a figyelmet arra, hogy csak leellenőrizhető, megbízható áruházakból rendeljenek. Hangsúlyozták, ha magánszemélytől vásárolnak, mindig legyen gyanús a nagyon olcsó áron kínált termék vagy szolgálatatás, és lehetőleg ne utaljanak előre vételárat, előleget, válasszák a biztonságos, utánvéttel való fizetést.

 

Forrás: Juhász Kinga r.a. megelőzési főelőadó