Ki van jelen

Oldalainkat 70 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Erdészeti akciót tartott a BKKB

2012. június 23-án a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnökeként a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egy átfogó bűnügyi, közbiztonsági, közlekedésbiztonsági akciót szervezett a Balaton-parti és Velencei-tó környéki erdőterületek és a környezetükben található közutak ellenőrzése, az orvvadászat és az illegális fakivágás megakadályozása céljából.

A megye és a kapitányságok állományát a BKKB másik három tagja (Somogy, Zala és Fejér megye), valamint más szervek és szervezetek (Polgárőrség, Nemzeti Park, erdőgazdaságok, vadásztársaság, Közlekedési Felügyelőség, Önkormányzat, Fogyasztóvédelem, NAV, BM BAH, Katasztrófavédelem és Honvédség) több mint 100 fővel erősítették.

 

A fokozott ellenőrzés keretében Ajkán, Balatonalmádiban, Pápán és Várpalotán nem tapasztaltak jogsértést a járőrözők, de Balatonfüred illetékességi területén is „csupán” csak egy gépjárművezetővel szemben, az erdőterület mellet található műút ellenőrzése során kezdeményeztek közigazgatási eljárást, mert a sofőr nem kapcsolta be a biztonsági övet.

 

Tapolcán tehergépjármű vezetővel szemben kellett egy esetben intézkedni, 3 gépjárművet műszaki vizsgára rendeltek be, valamint 3 illegális hulladéklerakóhelyet rögzítettek. Érdekesség, hogy a helyi erők egy siklóernyőssel és egy quadossal szemben is intézkedni kényszerültek. Megállapítást nyert ugyanis, hogy utóbbi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint az alkoholszondás ellenőrzése is pozitív eredménnyel zárult. Ellene ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult.

 

A megyeszékhely illetékességi területén több esetben is szükség volt az illetékes szervek fellépésére. Ezen a területen a fokozott ellenőrzés során 43 személyt (21 motorkerékpáros és 2 quados is volt köztük) igazoltattak, szabálysértési feljelentést pedig 4 fővel szemben kezdeményeztek. Az ellenőrzés során a HM gyakorlóterületén illegálisan tartózkodó három személyt is igazoltattak a rendőrök.

 

A fokozott ellenőrzés során Gyulafirátót és Márkó között – nem várt véletlen folytán - korábbi bűncselekmények nyomaira bukkantak a rendőrök. Az erdőterületen 3 darab, alumínium fémforgáccsal megtöltött hordót találtak, amelyekről megállapítást nyert, hogy korábban Márkóról tulajdonították el őket. A rendőrség a három tartályt lefoglalta.

 

Forrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat