Ki van jelen

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Osho: A szeretet ereje 2.

"Osho az egyén életének legfontosabb kérdéseire fókuszál. Könyvei belső lényünket és a létezés minőségét firtató kérdések boncolgatásával időtálló, minden korban időszerű gondolatokkal támogatják az élete értelmét és célját kereső ember fejlődését. A szeretet ereje című kötetben Osho látókörünket tágítva rámutat, hogy a szeretetnek számtalan megnyilvánulási formája létezik, nem korlátozódik kizárólag a "másikra", és értékes segítséget ad az igazi szeretetet és szerelmet keresők számára." (Osho: A szeretet ereje- részlet)

"Amikor szerelmes vagy, olyan magabiztosság van benned, úgy érzed, a határ a csillagos ég. Ezért lehet egy nő óriási inspiráció, és ezért lehet egy férfi is óriási inspiráció. Ha egy nőt szeretnek, azonnal sokkal szebb lesz, de tényleg: azonnal! Az imént még csak egy közönséges nőszemély volt... de amint reá hull a szeretet, teljesen új energia veszi körül, új aura alakul ki körülötte. Kecsesebben jár. Úgy lépked, mintha táncolna. A szemében valami kimondhatatlan szépség csillog, és az arca úgy ragyog, szinte világít. És ugyanez történik a férfival is.

 

Aki szeret, aki szerelmes, az mindig remek teljesítményt nyújt. Ha megtiltjuk a szeretetet, ha megtiltjuk a szerelmet, mindenki megmarad a minimumnál. És aki megmarad a minimumnál, az hülye marad, tudatlan. Sőt, még csak nem is érdekli a tudás. Aki pedig tudatlan, aki hülye, aki tévhitekben él, azt nagyon könnyű megtéveszteni. Ha az emberek szexuális energiáit elfojtjuk, ha elnyomjuk bennük a szeretetet, egy másik élet után kezdenek vágyakozni. Mennyországról, édenkertről ábrándoznak, és eszükbe sem jut, hogy itt és most megéljék.

 

Aki szerelmes, annak az itt és most maga a paradicsom. Akkor semmi nem bánt, és minek is mennél a paphoz? Akkor ki foglalkozik azzal, hogy létezik-e egyáltalán mennyország? Hiszen már eleve ott vagy, fel sem merül ez a kérdés. Ha viszont a szeretet energiája el van nyomva benned, akkor elkezdesz agyalni: "Itt nincs semmi. Itt minden olyan üres. Akkor viszont valahol kell lennie valaminek, kell hogy legyen egy cél..."

Aztán szépen elmész a paphoz, megkéred, hogy meséljen neked a mennyországról, ő meg csodálatos dolgokat mond. A szexet azért kell elnyomni, hogy felkeltsék benned az érdeklődést a túlvilági élet iránt. Ha pedig az embereket a túlvilági élet érdekli, akkor természetesen nem foglalkoznak annyit az e világival.

 

A tantra szerint ez az élet az egyetlen. A túlvilági élet ebben az életben van elrejtve. Nem ennek az életnek az ellentéte, nincs is távol tőle, benne van. Mélyen belül. Áss hát a mélyére! Itt van belül! Menj bele mélyen ebbe az életbe, és megtalálod a túlvilági életet is. Az Isten itt rejtőzik ebben a világban- ez a tantra üzenete. Az igazi nagy üzenet, ami semmihez nem fogható. Az isten itt rejtőzik ebben a világban, itt és most. Amikor szeretsz, te is érzed, hogy itt van."

 

(Osho: A szeretet ereje- 23-25. o.)