Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

osho: az ártatlanság bölcsessége 8.

"Osho egy megvilágosodott mester, aki minden lehetőséget megragadva azon dolgozik, hogy az emberiséget átsegítse a tudat fejlődésének ezen a nehéz szakaszán..." (A Dalai Láma)

 

"Legádázabb ellenséged sem árthat neked annyit,

 Mint saját gondolataid, ha zabolátlanok.

 

 De ha egyszer ura vagy gondolataidnak,

 Senki sem segíthet neked jobban,

 Még apád és anyád sem." (Osho- Az ártatlanság bölcsessége- 6.o.)

"A pénz és a szex legalul vannak, és az emberek szinte csak a pénz és szex világában élnek- és közben azt hiszik, az az igazi élet. Pedig ők nem is élnek, legfeljebb csak vegetálnak, csak haldokolnak. Ez nem élet. Az élet tele van kincsekkel és 'királyságokkal', melyek nem ehhez a világhoz tartoznak. Ezt sem a szex, sem a pénz nem adhatja meg neked... mégis elérheted.

 

Eléréséhez használhatod  a nemi energiádat és a pénzedet is. Persze nem pénz vagy szex által éred el, de használhatod a nemi energiádat és a pénzed energiáját olyan módon, hogy létrehozz egy bizonyos közeget, melyben a túlvilág rád ereszkedik...

 

Én nem vagyok a pénz vagy a szex ellen, ne feledd. Sose feledd! Én azért vagyok, hogy túlsegítselek rajtuk- én azért vagyok.

 

Használj mindent lépcsőnek. Ne tagadj meg semmit. Ha van pénzed, akkor könnyebben meditálhatsz, mint az, akinek nincs. Több időd lehet magadra... Lehet egy kis sarkod a lakásodban erre a célra, lehet egy kerted, tele rózsákkal, ahol könnyebb lehet a meditáció. Megengedhetsz magadnak egy kis kikapcsolódást fenn a hegyekben, elvonulhatsz néha, kikapcsolhatod a világ nyüzsgését.... Ha van pénzed, akkor használd olyasmire, amit egyébként pénzen nem vehetsz meg, de a pénz által létrehozhatsz számára egy közeget.

 

A nemi energia kárba vész, ha csak a szex világára szűkíted létezését. Nagy áldás lehet viszont akkor, ha minőségileg átalakul, ha a szex nem csak a szex kedvéért van- legyen a szex lépcsőfok egy bensőséges szerelmi kapcsolódás felé. Használd a szexet ahhoz, hogy két lélek találkozhasson- hogy ne csak két test találkozzon. Legyen a szex két ember energiájának meditatív tánca. És egy tánc sokkal gazdagabb, ha egy férfi és egy nő táncol együtt... és a szex a végső tánc... ahol két energia találkozik, egybeolvad, táncol és örvendezik.

 

De legyen ez is csak ugródeszka számodra. És amikor elérsz a nemi gyönyör csúcspontjára, vedd észre, hogy mi történik: az idő eltűnik, az elme eltűnik, az ego eltűnik. Egy pillanatra beáll a tökéletes csend. Ez a csend a valódi dolog!

 

...

 

A nemi orgazmus nagyon pillanatnyi jelenség, és mint minden pillanatnyi jelenség csalódással jár, szenvedést szomorúságot, bánkódást hoz magával. De az orgazmikus lét minősége állandósulhat, folyamatos lehet benned- illatoddá válhat-, ha meditáción keresztül közelíted meg, nem pedig egyedül a szexen keresztül.

 

Használd a szexet, használd a pénzt, használd a tested, használd a világot, de ne feledd, nekünk Istenhez kell elérnünk.

 

Ennyit mára."  (Osho: Az ártatlanság bölcsessége- 103-104.o.)