Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

"amit nem lát a szem..."

Tapolca- "A szerelem sebét ugyanaz gyógyítja meg, aki ejtette." Publicius Syrus Krisztus előtti első században élt szerző és színész gondolata egyfajta mottó is lehetne az alábbi sorokhoz... de mi van akkor, ha titkos sebet ejtünk?

 

Szerintem a Kedves Olvasók közül sokan voltak úgy, hogy akaratuk ellenére is fültanúi voltak egy beszélgetésnek. Ennek sok oka lehet. Az én esetemben például a vonaton az utasok száma... de nem is ez a lényeg.

 

Történt, hogy ma reggel két tizenéves hölgy, ahogy a mai ifjúság fogalmaz- "kómás' állapotban szállt föl az egyik Balaton-parti állomáson. Miután helyet foglaltak, tört magyar akcentussal mesélték el egymásnak, mi történt velük az éjszaka folyamán a szórakozóhelyen. Egyikük története már-már unalmasnak hatott. A dekoratívabb leány viszont részletesen ecsetelte az izgalmas sztorit a "húbakkerdeottvoltaszerenasrác"-tól egészen addig, amíg a XXI. századi Don Juan csókjaival le nem ért ahhoz a bizonyos intim helyhez... onnan éles és hangos sikoly illusztrálta a folytatást. A történet itt akár véget is érhetett volna, a szívtipró leányka tudatta minden utassal (kellő hangerőt használva), hogy jól végezte dolgát... azonban... barátnőjének- helyette is- megszólalt a lelkiismerete!

 

- Te, bakker... ha ezt a pasid megtudná?- majd Ő is elmosolyogta magát.

- Honnan tudná meg? Mindjárt föl is hívom, hogy minden oké!- nyugtatta meg barátnőjét.

 

Így is történt. A rövid beszélgetésben nyomatékosította kedvesének, hogy minden szép és jó a Balcsi partján, vigyáz rá a "barinő"... és hogy nagyon szereti... és alig várja, hogy újra együtt legyenek...

 

Nos, Syrus helyett nekem, ironikusabb eszközökhöz nyúlva, egy magyar mondás jutott eszembe: "Amit nem lát a szem, nem fáj a szívnek."

 

Fotó:http://iskolaujsag.blathy-bp.hu/index.php/2010/09/a-sziv-vilagnapja-szeptember-26/