Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

"nagyboldogosok" nyári táborozása

A júniusi Badacsonytomajban megrendezett képzőművészeti alkotótábor után július közepén 5 napos szabadidő- és kalandtáborban vett részt a katolikus iskola 43 diákja Balatonakaliban.

A Nagykőrösi Diáktábor 4-8 ágyas igényes faházakat s napi négyszeri étkezést biztosított számunkra. A sportpályákkal, nagy fűs-fás területtel, fedett szabadtéri „dühöngővel”, az új étkezővel és új vizesblokkal felszerelt tábort minden iskolának ajánljuk, akik felejthetetlen nyári emléket szeretnének szerezni diákjaiknak.

Az 5 nap tartalmas programokat kínált számunkra: kirándulást tettünk Tihanyba, ahol az Apátságot és a Kalózmúzeumot néztük meg, Balatonfüreden gyönyörködtünk a hajó- és vitorláskikötőben, s felfedeztük a kiserdei játszóparkot. Bár az időjárás néha megtréfált minket, minden nap strandoltunk hol Akaliban, hol Zánkán. A gyerekek számára a legnagyobb élmény a zánkai sárkányhajózás, az esti kertmozi és a táborzáró tinidiszkó volt. Balatoni napjainkban léleküdítőként szolgált Földi István atya, lelki igazgatónk tábori miséje, amit gitáros est követett a tábortűz körül. A közös élményeket egy sétahajózással zártuk: a balatoni panoráma által szemünkkel még egyszer végigjárhattuk táborozásunk helyszíneit Tihanytól Zánkáig. Reméljük, jövőre még több tanuló részesülhet e közös örömökben!

 

Köszönjük  a Karitász és a Keresztény Szülők Alapítványának támogatását!           

 

Forrás és fotó: Bányai Barbara