Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Müller péter: Isten bohócai 10.

"Ebben a könyvemben zene szól. És elejétől a végéig táncolnak benne. Hőse egy varázshatalommal rendelkező nagy művész, egy Mester, aki nemcsak bölcs gondolatokkal, de tánccal avatja be tanítványait életük titkaiba.

"Megtanítalak benneteket, hogyan kell még egy süllyedő hajón is vidáman élni."

Ha megszólít ez a művem, nem azt fogod érezni, hogy olvasod, hanem azt, hogy fölkértelek táncolni. És ha sikerül a táncbeavatás, úgy teszed le majd a könyvet, hogy magadban felszabadultan táncolsz tovább.

Célom, hogy ez a tánc szabaddá tegyen. Emelkedj föl a nyomasztó gondok és félelmek világából- és repülj velem!

Annak írtam ezt a könyvet, akinek vágya a lélekkel játszva örvendezni.

És mer gyerekké változni- hogy "övé legyen a mennyek országa."- ajánlja Isten bohócai című művét Müller Péter. Kedves Olvasók- táncra föl!

"Könyvtárnyi irodalom szól arról, hogy az ősi Kínában a bölcs bolondok miféle ravasz trükkökkel utasították el a hatalomban való részvételt. Nem akartak döglött díszteknőcök lenni a királyi udvarban. Sokan hülyének, sőt, idiótának tettették magukat. Fölkínáltak nekik egy miniszteri állást, azonnal torz grimaszokat vágtak, s elkezdtek úgy viselkedni, mint a bolondok. Siddhartha királyfi- a későbbi Buddha- otthagyta a királyságát, szabályosan lelépett hazulról. Jézus pedig nemcsak hogy nem vállalta a politikai fellépést, de még a gyanúsítást is kikérte magának.

"Az én országom nem e világból való."

Régebben a bohócokat, de még a falu bolondját is tisztelték. Röhögtek ugyan rajta, de azért tisztelték. Ha hinni lehet a krónikáknak, az udvari bolondokat is becsülték. Néha ugyan megverték őket- a bot és a korbács a hatalom eszköze-, de azért a jobb királyok, akik nem voltak még teljesen beleőrülve a hatalom mámorába, fél füllel figyeltek rájuk, mert tudták, hogy igazuk van.

"Hol van a bolondom?"- kiáltja szegény Lear király, mert nem tud nélküle élni.

Ma azonban ilyen királyi udvarok nincsenek.

Kevés az olyan templom is, amelyikben a jókedv, a kacagás és a tánc jelenti az Úr szeretetét... (Müller Péter: Isten bohócai- 296.o.)