Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 24 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Osho: A szeretet ereje 9.

"Osho az egyén életének legfontosabb kérdéseire fókuszál. Könyvei belső lényünket és a létezés minőségét firtató kérdések boncolgatásával időtálló, minden korban időszerű gondolatokkal támogatják az élete értelmét és célját kereső ember fejlődését. A szeretet ereje című kötetben Osho látókörünket tágítva rámutat, hogy a szeretetnek számtalan megnyilvánulási formája létezik, nem korlátozódik kizárólag a "másikra", és értékes segítséget ad az igazi szeretetet és szerelmet keresők számára." (Osho: A szeretet ereje- részlet)

Megvannak az elmének is a maga útjai, és megvannak a szívnek is. De ezek nem feltétlenül támogatják egymást. Amikor mást mond a szív, és mást mond az elme, akkor mindig az elme téved. Amúgy pedig teljesen lényegtelen, hogy az elme egyetért, vagy sem- csak az számít, hogy a szíved könnyed, békés, csendes, harmonikus és otthon érzi magát.

Nekünk mindeddig csak az elménket képezték, ezért az elménk pallérozott, de a szívvel senki sem törődik. Valójában azért löki félre mindenki a szívet, mert a szív a piacon hasznavehetetlen. Semmire nem mész vele az ambiciózus világban, a politikában, az üzleti életben. Csakhogy ha itt vagy velem, itt épp fordított a helyzet- itt az elmével nem mész semmire.

A szívvel viszont…

Minden megtörténhet… te csak arra ügyelj, hogy a szíved készen álljon arra, hogy befogadja, ami történik. Minden odajön hozzád, de ha a szíved bezár… Az élet titkos törvényei úgy vannak megalkotva, hogy a szíved ajtaján még csak be sem kopogtatnak.

A létezésnek nem sürgős. Ő tud várni. Akár egy örökkévalóságig is. Csak tőled függ az egész. Bármi megtörténhet bármelyik pillanatban. Csak nyisd ki az összes ajtót, az összes ablakot, hogy a létezés beléd folyhasson minden irányból. Nincs más isten, csak maga a létezés, és nincs más paradicsom, csak a saját belső lényed.

Ha a létezés belefolyik a belső lényedbe, belép a bensődbe az éden, vagy te lépsz be az édenbe, mindegy hogy mondjuk, a kettő egy és ugyanaz.”

(Osho: A szeretet ereje- 115-116. o.)