Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Osho: A szeretet ereje 4.

"Osho az egyén életének legfontosabb kérdéseire fókuszál. Könyvei belső lényünket és a létezés minőségét firtató kérdések boncolgatásával időtálló, minden korban időszerű gondolatokkal támogatják az élete értelmét és célját kereső ember fejlődését. A szeretet ereje című kötetben Osho látókörünket tágítva rámutat, hogy a szeretetnek számtalan megnyilvánulási formája létezik, nem korlátozódik kizárólag a "másikra", és értékes segítséget ad az igazi szeretetet és szerelmet keresők számára." (Osho: A szeretet ereje- részlet)

 

Azt nem tudom elmondani, mi a szeretet, de azt elmondhatom, hogyan találhatod meg a lelkedet. Nekem ez az egyetlen célom: hogy segítsek neked meditálni, tudatosabbá válni, éberebbé lenni, hogy lassan- lassan elkezdd kapiskálni, hogy nem csupán a test vagy, sőt még csak nem is az elme, hogy megértsd, hogy mindezek mögött ott rejtőzik még valami, ami a valódi életed. És ha egyszer tudatára ébredsz a valódi életednek, a valódi lényednek, akkor átérzed, hogy a létezés önmagában olyan hatalmas öröm, hogy egyszerűen muszáj megosztani valakivel, aki fogékony erre, aki elérhető közelségben van, aki hajlandó megnyitni előtted a szívét.

 

Amikor két tudatosság összetalálkozik, az a szeretet.

 

Fedezd fel magadban a saját tudatosságodat, és megtudod, mi a szeretet. Ezt meg kell tapasztalni, és nem is nagyon lehet róla többet mondani, mint amit eddig elmondtam. Amikor a két tudatosság egymásba olvad, az a legnagyobb orgazmus, ami ebben a világegyetemben megtapasztalható.

 

De ehhez először el kell távolodnod a testtől, az elmétől és a szívtől, és el kell érned a valódi lényed középpontját. Ha ez sikerült, látni fogod, hogy a szeretet csak úgy sugárzik belőled. A szeretet nem arról szól, hogy bármit is tenned kell. Olyan lesz, mint amikor felkel a nap, a virágok kinyílnak, és a levegőben mindenütt érezni az illatukat.

 

A szeretet a meditáció mellékterméke.

Csak azok ismerik az igazi szeretetet, akik meditálnak.”

(Osho: A szeretet ereje- 59-60. o.)