Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Tapolcán is bemutatkozott az Anna & The Big Faces

Tapolca- Vegyél egy fantasztikus hangú, dekoratív énekesnőt, és válogass hozzá képzett zenészeket. Talán ez lehetett a jól bevált receptje az Anna & The Big Faces zenekarnak is, akik Tapolcán, a Szent György Panzió és Étterem teraszán adtak pénteken (július 31.) este nagy sikerű koncertet. Előtte a formáció frontemberével- Nagy Balázsal beszélgettem.

- Hogyan is született ez az érdekes név?

- A zenekar egy autószerelő műhelyben alakult- 2013. november 18- án. Akkor nem igazán jutott eszünkbe találó név, viszont minden tagunkban benne volt a „meg tudjuk csinálni”. Ezért is döntöttünk úgy, hogy „Big Faces”- re kereszteljük a formációt. Ugyan a „Nagy Arcok” félreértésre adott, sőt ad okot a mai napig, de aki ismer bennünket, tudja nem vagyunk önelégültek. Sokkal inkább a céltudatos oldalunkat szerettük volna kidomborítani. Mivel van egy csinos énekesnőnk is, őt végképp nem „bélyegezhettük” meg, hogy nagy arcú (mosolyog). A keresztnevével az elején alakult ki a jelenleg is használt- Anna & The Big Faces.

- Már létezik egy Annával kezdődő együttes… innen az ötlet?

- Nem. Bármennyire hihetetlen, de eszünkbe sem jutottak a névválasztásnál. A mi énekesnőnk keresztneve is Anna, ehhez csatoltuk a Big Faces- t. Ettől függetlenül nagyszerű zenekarnak tartjuk a Pásztor Annak nevével fémjelzett formációt is.

 

- Tagok?

- Énekesnőnk- Iván Anna. A dobokat Bartalis András püföli, Iván András gitározik, jómagam- Nagy Balázs basszusgitáron játszom. Csatlakozott hozzánk, így már a mi zenekarunkat erősíti gitártudásával Benkő Miklós.

 

- Mindenki sümegi lakos?

- Énekesnőnk, gitárosunk és dobosunk sümegi, sokáig én is itt laktam, jelenleg Csabrendeken élek családommal. Benkő Miki pedig Gyepükajánról jár be, így fogalmazhatunk úgy, hogy sümegi bázisú együttesről beszélünk. Korábban volt egy másik sümegi gitárosunk, aki év elején ment el, azóta Miklós erősít bennünket.

- Hol léptetek, léptek föl?

- Eddig inkább éttermekben, klub bulikban zenéltünk. Bázisunk, ahol a legtöbbet léptünk föl, a sümegi Khalifa Kávé- és Teaház, emellett előfordultunk városi, iskolai, polgárőr rendezvényeken is. Második esztendeje vagyunk aktív résztvevői a szintén sümegi Tuning Találkozónak, emellett az idei- XI. Jakab Napok nulladik napjának mi voltunk az esti fellépői.

 

- Milyen műfaj dominál a koncertjeiteken?

- Még a keresési fázisban vagyunk. Többféle műfajt is játszunk. Közösen döntjük el… attól függ, milyen környezetben lépünk föl. Repertoárunkban a Zanzibártól a külföldi ismert dalokon át a bluesig, undergroundig vagy éppen a rockig sok mindent produkálunk. Jelenleg még nem rendelkezünk saját szerzeménnyel. Ugyanakkor Benkő Miki szeret szólózni, ezáltal kicsit a rockosabb vonal felé is kirándultunk… ami biztos, jót tett a zenekarnak.

- Tapolcán is sikerült a bemutatkozás, a közönség élvezte, együtt énekeltek veletek. A helyszínről nem is szólva…

- Valóban. Gárdos Tamás egykoron osztálytársam volt, de nagyon jó barátok is vagyunk. Mivel tudtam, hogy már sok előadó fellépett nála, a Szent György Panzió és Étteremben… gondoltam, eljött a mi időnk is. Nagyszerű bemutatkozási lehetőség volt számunkra a Tavasbarlang szomszédságában, a város szívében koncertezni.

 

- Tervek, célok, fellépések?

- A Velencei- tónál, majd augusztus 20- án, de falunapon is fellépünk a jövőben. Szeretünk zenélni, a közönség és önmagunk örömére egyaránt.