Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Országos Vasutas Véradó Nap- nyolcadik alkalommal

Tapolca- Az idei már a nyolcadik volt az Országos Vasutas Véradó Napok sorában. December 12- én a VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központba érkeztek az önkéntesek, emellett még az ország 14 vasutas helyszínén nyílt lehetőség, hogy segítsenek a rászorulókon.

A részletekről Füstös Zsuzsanna, a kulturális intézmény igazgatója nyilatkozott lapunknak: - Immár nyolcadszor hívták a szervezők az önkénteseket az Országos Vasutas Véradó Napra. Fontos tudni, hogy nem csak mávosokat” hanem civileket is vártunk az ajkai Vérellátó Állomás dolgozóival együtt. Nálunk ez már a harmadik alkalom.

 

Hazánk egyik legnagyobb ilyen jellegű akcióját a MÁV Zrt., a Vasutasok Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szervezte, a tapolcai helyszínen kívül még 14 vasutas objektumon, amelyből a mienkkel együtt öt a művelődési központ, a többi pedig csomóponti (Békéscsaba, Budapest- Nyugati pályaudvar, Debrecen, Dombóvár, Hatvan, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok és Szombathely) helyszín volt.

 

Természetesen ezúttal is csak az adhatott vért, aki a feltételeknek megfelelt. A szervezők elsősorban az önzetlen segítségnyújtásra, az utasok, a civil szféra és a vasutas társadalom összefogására, annak jelentőségére szerették volna ráirányítani a figyelmet. Reméljük sikerrel. Az önkéntesek az ajándék- utalvány, csokoládé mellé egy kuponfüzetet is kaptak,amellyel számos szolgáltatás és szabadidős program különböző mértékű kedvezménnyel vehetők igénybe, és ehhez mi is hozzájárultunk a magunk eszközeivel! Köszönet minden véradónak- fejezte be tájékoztatóját Füstös Zsuzsanna.