Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

vissza a gyökerekhez- retro lmg

 

Veszprém- Másod- vagy sokadvirágzását éli a retro, a zene világában is. Gombamódra szaparodtak az elmúlt isőszakban a különböző formációk. Volt közülük tiszavirág életű, megint más társulatokat tagcserék jellemztek. A Retro Live Music Group (Retro LMG) sem volt mentes ettől, nyolc éves fennálásuk alatt többször is megtörtént velük. Tóth István énekművészt jómagam a Tapolcai Musical Színpad előadójaként ismertem meg, aki fantasztikus hangja mellett kedves, segítőkész barát és fergeteges humorú showman is... tipikus esete az "Őt az Isten is a színpadra teremtette" embernek a zenei szegmensben. Vele beszélgettem- Pisti ugyanis emellett a Retro LMG énekese is (alábbi fotón).

 

- A kezdetekről…

 

 

- A "Retro Live Music Group" zenekar 2005 szeptemberében alakult. Alapító tagok- Giuseppe Fracchia - billentyűk, vokál, SörAttila - gitár, vokál, Csuti László – ének, Baky György – dobok, Lukács Robi – basszusgitár, Stubán Aliz – vokál. Nagy "elánnal" indultak a próbák.
Azonban egy év után Lukács Robi kilépett a csapatból, akinek helyére rövid távú kisegítőként Tamás Lajos került. Novembertől új tagokkal próbált tovább a zenekar: Giuseppe Fracchia  -  billentyűk, vokál, Sör Attila  -  gitár, vokál, Csuti László  -  ének, Baky György  -  dobok, Münzenrieder Norbert  -  basszusgitár, Nagy Zoltán  -  saxofon, fuvola, gitár.

Bulik, koncertek következtek az elkövetkezendő időszakban. Csuti Laci 2010 júniusában bejelentette, hogy abbahagyja az éneklést, kiszáll a zenekarból. Az augusztusi- Balatonalmádi-koncert volt az utolsó, ahol fellépett.
A következő négy hónapban (2010 szept.–dec.) a csapat kipróbált két énekest Szalay Gàbor, Borteleki személyében, de sajnos nem működött sokáig.

2011 januárjában, az előző koncertek egyikén megismert énekes, Szabó Péter vállalta el a „frontember” posztját. Koncertek, fellépések követték egymást…

 

 

- Ezzel nem ért véget a tagcserés időszak…
- Nem.. 2011 augusztusában kilépett Sör Attilaa zenekarból....nem volt könnyű találni egy új gitárost. Először Kelemen Gyuri jött (szeptember), majd később Mórocz Tomi (2012. április).

Pár fellépést igy játszott együtt a Retro zenekar.

A nyár eltelte után a zenekarba meghívást kapott Németh Zoli billentyűs, így a csapat reményei szerint- két keyboardos emberrel- sokfajta zenei világ lett volna színpadra vihető.

Közben Mórocz Tomi gitárost, a veszprémi Horváth Béla váltotta fel, valamint a próbák és néhány fellépés közepette Giuseppe Fracchia más jellegű elfoglaltsága miatt távozott az együttesből.

Végül 2012. novemberében Szabó Peti- frontemberi- szerepét egy szintén veszprémi srác, Tóth Pisti- szerény személyem vette át.

Ekkor az egyszerűség kedvéért a zenekari név  "  Retro LMG" - re, (az eredeti rövidítése) változott.

Tagjaink: Baky György  -  dobok, Münzenrieder Norbert  -  basszusgitár, Nagy Zoltán  -  saxofon, fuvola, gitár, Horváth Béla  -  gitárok, Tóth István  -  ének, Németh Zoltán  -  billentyűk, vokál.

Azóta rendületlenül próbál a csapat, érik össze, sok koncertet adott, számos helyszínen.  Úgy gondoljuk, hogy ez a formáció végre megtalálta önmagát...

Szeretettel várunk MINDENKIT koncertjeinken!

 

 

- Akik kíváncsiak a koncertjeitekre, milyen repertoárból hallhat számokat?

 

- A zenekar, mint az nevéből is látható, a „gyökerekből táplálkozik”. Visszanyúl a hetvenes évek rockzenéihez hazai- és nemzetközi tekintetben egyaránt. A koncerteken sorra előkerülnek olyan régi dalok, amelyeket ma már alig, vagy egyáltalán nem hallani „eredetiben”.

A műsorban helyet kap a Tűzkerék, a Taurus, a Skorpió, de a Piramis, és az LGT is. A külföldi előadók közül szívesen játsszuk Eric Clapton, a Jethro Tull, a Foreigner, a Manfred Man's Earth Band  de a Rolling Stones dalait is.

Koncertnaptárunk egyre jobban telik, de minden meghívást szívesen fogadunk- és teljesítünk. A 2014- es év folyamán előreláthatólag több külföldi koncertet is adunk majd. Szívesen és gyakran megfordulunk különféle fesztiválokon ugyanúgy, mint klubokban.

Határon innen- és túl.

 

További info és fotók: http://www.retrolivemg.eoldal.hu/  és  https://www.facebook.com/RetroLiveMusicGroup