Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 80 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

CSAK HAL & BOR ÉS MÁS SEMMI- Pisztráng Randevú Tapolcán

Tapolca- Egyszer volt, hol nem… de volt (van)- két helyi vállalkozó, akik nem utolsósorban barátok. Ifj. Mezőssy Zoltán (MZ/X Kereskedelmi Kft.) és Végh Tamás (Tópart Bisztró) mertek nagyot álmodni, majd ebből valóságot varázsolni. Így történhetett, hogy 2011 októberében- hagyományteremtő szándékkal- megnyithatta kapuit az I. Tapolcai Pisztráng- és Borfesztivál. Az előzményekről, visszajelzésekről, tévhitről, az idei fesztivál- pótló programról is kérdeztem a Hotel Gabriella ügyvezetőjét, az egyik ötletgazdát.

Átkozott 100 év- klip a trianoni békeszerződés kerek évfordulójára

Gyányi István (24) egy Jász- Nagykun- Szolnok megyei kisvárosnak- Kunhegyesnek a szülötte. Nemzeti identitástudata, valamint nagyszerű hangi adottságai is arra predesztinálták a tehetséges előadóművészt, hogy a trianoni békeszerződés kerek évfordulójára elkészítsenek egy mély tartalmi mondanivalóval és látványvilággal átitatott klipet- Átkozott 100 év címmel.

Az alábbiakban megismerhetik a kedves olvasók a sokrétű, alázatos énekest, valamint a lírai mű részleteibe is betekintést nyerhetnek.

Tanúhegyek vagy vulkáni roncsok?

Mindennapi életünkben egyre kevesebb figyelmet fordítunk (tisztelet a kivételeknek) a helyes szóhasználatra. Számtalan példát sorolhatnék, jelen esetben csak egyet ragadtunk ki beszélgetőpartneremmel- Árvai Gáborral. Földrajz- történelem szakos tanár, emellett számtalan környékbeli geotúra vezetőjeként is közismert. Mi ez a kifejezés? A tanúhegy. Először is megnéztük, hogy definiálja a szabad enciklopédia (wikipédia), majd Gábor tudományos magyarázatát is olvashatják.

Postás Józsi: "Minőségi zenészekre szükség van..."

Tapolca- Ahogy arról értesülhettek a kedves olvasók, a Hunguest Hotel Pelion adott otthont annak a beszélgetésnek, ahol Dudar Feri mellett városunk elismert és népszerű mulatós zenésze- Postás Józsi- is készségesen válaszolt a kérdéseimre. Időutazásunk 2013- tól egészen napjainkig tartott. Részletek az alábbiakban.