Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Tekerj a "koronáért"!?

Minden embertársamat tiszteletben tartom, különösen az idősebbeket. Főleg azok előtt emelem meg a képzeletbeli kalapom, akik fittyet hányva a korukra, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy fittek, egészségesek maradjanak. Ebben a történetben- a kialakult járvány miatt-, mégis inkább negatív hétköznapi hősök… vagy mégsem?

 

A főszereplők: két német állampolgár, akik korukat tekintve már hetven pluszosok. Munkám során minden héten találkozom velük. Kerékpáron teszik meg a Balatongyörök- Becehegy vasúti megállóhely- Balatongyörök távot. Nem egyszer úgy, hogy dacolniuk kell az elemekkel is (eső, viharos szél). Eddig az elismerő szavak.

Mint ismeretes, az egész világon egyre nagyobb méreteket ölt a koronavírus- járvány, amely alól- sajnos- hazánk sem kivétel. Bizonyára már a könyökünkön jön ki a sok- sok figyelmeztető, vagy éppen elrettentő írás és videó, de így is vannak olyan emberek, akik mindezt figyelmen kívül hagyva élik hétköznapjaikat… ily módon veszélyeztetve a környezetükben élőket.

A két német úr is ebbe a kategóriába tartozik. Bizonyára ők is olvasták/olvassák a „cejtungot”, vagy nézték/nézik a híreket. Tisztában vannak a megszorító intézkedésekkel is, amelyeket a világjárvány miatt foganatosítottak mindenhol, így hazánkban is, ahol ők is élnek.

Ennek ellenére mindennap fölpattannak a drótszamarukra és irány Becehegy. Ez egy vasúti megállóhely- aprócska kőépülettel. Mivel ez a féltáv, itt szoktak pihenni. Így történt most is. A hideg és szél miatt kicsit tovább maradtak, a beszélgetésüket közben egy- egy köhögés vagy tüsszentés törte meg. Maszk- sajnos- nem volt rajtuk (kesztyű is csak a hideg miatt). Mintegy negyed óra pihenést követően indultak visszafelé.

 

Summázva: elismerést érdemel a sportos életvitel, de ebben a vírusos időszakban önmagukat (veszélyeztetett korosztáyl) és embertársaikat is veszélybe sodorhatják. Ezért a teljesítményükért- remélem-, hogy nem kapnak (adnak) majd „koronát”!