Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

„A Mindenható segítségével bármi megvalósítható...”

Azt az angyalt, aki ráirányítja szemünket a határok meglátására, és érzékeinket a lehetőségek fölismerésére serkenti, nem értelemnek hívják, három neve van: hit, remény, szeretet; a mindennapi életben egyszerűen türelemnek hívják. A némáknak megadja a szólást, az alázatosoknak a bölcsességet”. Az elismert német író- Stefan Andres gondolatát akár Jáger Mónika is magáénak vallhatja.

A „Higgy Bennem Program” alapítója és lelke- 2016. április 26- a óta. A bő három esztendő alatt több mint hétszázra bővült a próbatételes gyermekek édesanyáiból álló tagok létszáma.

Mónika három fiúnak adott életét. A kicsi Alexander- aki koraszülöttként érkezett anno, egy megoldandó feladatokkal teli csomagot is hozott, amit édesanyja „próbatétel”- nek nevezett.

A karizmatikus- hittel, szeretettel, lelkierővel, kitartással fölvértezett édesanya a kezdeti időszakról elmondta: két hónapot töltöttek a koraszülött osztályon, ahol sok pozitív és negatív tapasztalat birtokába jutott. Ezeket elraktározta, leszűrte a szükséges konzekvenciákat, egy napon talán még hasznát is veheti. Emellett- hangsúlyozta- alkalmaznia kellett azokat az ösztönös technikákat, hallgatnia kellett azokra a belső hangokra, amelyeket csak az anyai szív képes diktálni.

- Mit is takar a Higgy Bennem Program? Mi a bővebb jelentése a próbatétel kifejezésnek?

Válaszában rámutott: azért hozta létre, hogy segítő kezet nyújtson azoknak a családoknak, akiknek a gyermeke szintén próbatétellel találkozott vagy született.

Nem hiszek abban, hogy görcsösen ragaszkodnunk kellene a több évtizede berögzült megbélyegzésekhez. Természetesen vannak az általános vagy orvosi, egészségügyi használatban kifejezések, de véleményem szerint többet ártunk, mint használunk, ha ezeket a próbatétellel született gyermekeket sérültnek vagy fogyatékosnak aposztrofáljuk. Tudatalattink befogadó a pozitív és negatív impulzusokra is... mi maradunk a jó, a napos oldalon”- fejtette ki a véleményét Mónika, majd a folytatásban hangsúlyozta, hogy a Higgy Bennem Program is ezt szeretné kidomborítani- megmutatni a szűkebb és tágabb környezetnek, a világnak, hogy másként is lehet gondolkodni és élni. Külön kiemelve a szükséges orvosi segítséget és a terápiák fontosságát.

- Megtapasztaltam a három esztendő alatt, hogy létezik önzetlen és tiszta szeretet. Az idő nekünk dolgozik. Minden olyan dolgot ki kell próbálnunk, amelyek segíthetnek- ez független mások véleményétől. Azt, hogy mennyire végtelen tud lenni a türelem. Fenntartások nélkül kell hallgatnom az intuícióimra. Képes vagyok könnyek nélkül sírni. Az erőm végtelen. A bizalmam határtalan- még akkor is- ha éppen az ellenkező irányba halad az emberiség. Nem létezik lehetetlen. A hit a leghatalmasabb erő a világon- emelte ki Mónika, majd szólt a program további részleteiről: - Egy tiszta, felelősségteljes, érdekmentes csoportról van szó, Összetartanak, jól működik az információ- áramlás, sok a hasznos megosztás orvosokról, fejlesztésekről, terápiákról, termékek nevéről, elérhetőségeikről. Leírhatatlanul büszke vagyok az „édesanyáimra”!

Szeretnénk a csoportot szélesebb körben is bemutatni a média adta lehetőségeket igénybe véve, így is tudatva: van kapaszkodó, segítség számukra. Ugyanis még mindig sok a kétségbeesett anyuka, aki nem tudja, milyen úton induljon, kihez forduljon? Hozzánk! Ehhez kellenek ezek a látható, hallható elemek, így még könnyebben ránk találhatnak az érintettek.

Majd ismét visszautalt a hit fontosságára: Bármennyire is elkeserítő a diagnózis, amellyel szembesülünk, meg kell ráznunk magunkat, a hit erejével felvértezve, feltételek nélküli bizalmat kell szavaznunk a gyermekünknek. Az én, a mi hitünk, pozitív hozzáállásunk erőt ad számára, számukra is. Amennyiben mi nem hiszünk, akkor vajon ki fog? Ahhoz, hogy ezeket a nehézségeket legyőzze, az a legfontosabb, hogy a szülök maximális támogatást biztosítsanak testileg és lelkileg egyaránt. Ehhez szükséges az egészséges keretek között működő nyitottság, és egy új gondolkodásmód, amely a szeretet, hit, orvostudomány segítségével a csodák értelmet nyernek és kézzel foghatóvá, szemmel láthatóvá válnak.

Minden ember életében vannak nehézségek, megoldandó feladatok, kihívások. A lényeg, hogy ezeket a próbatételeket honnan közelítjük meg. Bele lehet süppedni a szomorúság mocsarába és sajnáltatni magunkat. Fel lehet adni és el lehet könyvelni a dolgokat úgy is, ahogy vannak!

Én MÁS utat választottam! Boldog vagyok, hogy ezt a csodálatos, tanító gyermeket kaptuk… mert sorsszerű az életünk, nincsenek véletlenek! Bearanyozza a napjainkat a mosolyával, minden egyes cselekedetével!

Nem sírunk, hanem megoldásokat keresünk… és találunk! Hiszünk és bízunk! Minden apró előrelépés hatalmas boldogságot jelent nekünk! A kisfiúnkat biztatjuk és bátorítjuk! Teljesen egészséges gyerekként kezeljük és úgy is neveljük!

Ha egy szülő megváltoztatja a gondolkodását, hozzáállását, a gyerek is azt az utat fogja követni! Mindig Te vagy a minta a gyermeked számára, ezt sose felejtsd el! Ha ő bizalmat szavazott neked és téged választott, neked is meg kell tisztelned ezzel a bizalommal!

A mi gyerekeinknek hihetetlen erejük van, kitartásuk határtalan, ők igazi nagybetűsHŐSÖK! Tehát így nézz rájuk!

és hidd el, léteznek csodák! Tudom… és tapasztalom!

A Higgy Bennem Program megtalálható a Facebook közösségi portálon, az alábbi linken:

https://www.facebook.com/groups/739848026157300/?fref=ts

 

Az édesanya a nagyszerű kezdeményezéshez megálmodott egy bögrét is, amely a rendeltetésszerű használata mellett kellő motivációt is nyújthat a tulajdonosának. Ennek részleteiről is szólt

A bögre,illetve annak megálmodása, majd kivitelezése azért történt, mert valami kézzel fogható dolgot is szerettem volna adni az embereknek. Valamit, ami a programunkra emlékezteti őket, amire- ha rápillantanak, talán erőre kapnak, kellő motivációt jelent számukra. Amikor megfogalmazódott bennem a gondolat, azonnal tudtam milyet szeretnék. A továbbiakban egy hozzáértő grafikus segítségét kértem! Többszöri egyeztetés után aztán olyan grafikát kaptam, amit megálmodtam! Azóta történt egy újratervezés, most már a végleges köntösében tündököl a Higgy Bennem Program bögre! Természetesen meg is vásárolható, akit érdekel, az alábbi elérhetőségen keressen.

https://www.facebook.com/monika.jager.71?fref=ts

 

- Tervek, célok?

- Újabb célkitűzésünk, hogy Alexanderkán kívül- minden hónapban- segítsünk egy próbatételes gyermeken. Legyen szó egy ún. intenzív hétről, orvosi kezelésről, vagy fejlesztésről. Emellett természetesen vannak hosszú távú tervek és célok. Ilyen például, hogy a legtávolabbi pici településen élő gyerek sem maradjon ellátás nélkül, ugyanis sok olyan család van, akiknek a napi szintű megélhetés is problémákba ütközik. Szükség lenne utazó terapeutákra, akik kimennének ezekhez a fiatalokhoz, legalább heti egy alkalommal, és a helyszínen fejlesztenék, fejleszthetnék őket.

Tudom, hogy pillanatnyilag csak álmok, de a Mindenható segítségével bármi megvalósítható- summázott Jáger Mónika, akit idén februárban ért egy nagy tragédia. Bekövetkezett, amitől minden szülő retteg. Egy autóbalesetben elveszítette középső gyermekét. „Ez a fájdalom nem fonnyad el az idővel. Hiába kopik el, hiába fakul meg a gyászruha, a szív feketesége nem oszlik el soha.” Átérezve és megélve Victor Hugo sorait, fájdalmát a négy fal közé szorítja, mert tudja, másnap újult erővel kell folytatnia a megkezdett utat, amelyhez erőt, egészséget és kitartást kívánok az édesanyának. Isten óvja és segítse ebben a példaértékű küldetésében!

"A mi gyerekeinknek hihetetlen erejük van, kitartásuk határtalan, ők igazi nagybetűs HŐSÖK! Tehát így nézz rájuk!"

Az édesanya- Jáger Mónika és gyermeke- (Csoda)Alexander.