Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Amikor az egyik szemünk sír, a másik nevet...

Az újjáalakult Tapolcai Polgárőr Egyesület- Tölgyes Zsolt vezetésével és maroknyi lelkes taggal igyekszik a közterületeken vállalt kötelezettségeiknek eleget tenni. Kijelenthető, hogy sikerrel. Egyik legaktívabb tagjuk- Supka Károly Mihály- számolt be a közelmúlt történéseiről.

- Június 16- án osztottam meg egy videót az egyik közösségi portálon. A Szent György- hegy ürgelyuki autóbuszmegállójától néhány száz méterre, a felfelé vezető út mellett egy nagyobb hulladékhalom éktelenkedett.

Mintegy másfél órás keresés után sikerült használható nyomot találnom, ami alapján a rendőrség emberei el tudtak indulni, majd meg is találták az elkövetőt/elkövetőket. Eddig a történet pozitív része, ugyanis a szemét azóta sem lett elszállítva- mutat beletörődött arccal a hulladékokra a polgárőr, majd a folytatásban arról is szólt, hogy a dolgot nem hagyta annyiban. Mailben kereste föl Tapolca Város Önkormányzatát, ahol azt a választ kapta, hogy az illetékességi terület Kisapátihoz tartozik. Ez valóban így is volt, ezt Keszei Endre a település polgármestere is megerősítette körzeti megbízott kérdésére. Ugyanakkor azt is hozzáfűzte: mivel nem az úton, hanem a szőlőbirtok melletti füves területen volt a hulladék, nem az ő kompetenciájuk az elszállítása.

 

 

- Üröm vegyül az örömbe, mert hiába szabtak ki büntetést az elkövetőre/elkövetőkre, a használaton kívüli matracok, ruházatok, kuka, műszaki cikkek és egyéb hulladékok a mai napig ott vannak szem előtt a forgalmas útszakaszon. Nem csak a szőlőbirtokok tulajdonosai, hanem rengeteg turista is közlekedik ezen az útvonalon. Közös érdek lenne, ha találnának, találnánk megoldást- summázott a lelkes és aktív polgárőr.

Fotók: Supka Károly Mihály