Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 81 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Májusra várható a "Négyeske" pályaszám táblája

Tapolca- Az elmúlt időszakban többen megkerestek írásban és személyesen is. Ennek oka, hogy hiányolták, hiányolják a helyi vasútállomáson található Nohab torzónak („Négyeske”) a pályaszám tábláját (M61 004).

Megkerestem a legilletékesebbet- Simonné Visi Erzsébetet, a Nohab- találkozók főszervezőjét, aki készséggel válaszolt a szóban forgó kérdésre.

 

- Számtalan lakossági kérdést kaptunk a „Négyeske” pályaszámának "eltűnéséről". Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, a tábla restaurálás miatt le lett szerelve az ereklye- gyűjtők elől. Mint ismeretes, 2017. december 30-án a pályaszám táblát ünnepélyes keretek között felhelyeztük, ám annak restaurálása még váratott magára.

 

Így kerestük annak lehetőségét, hogy ez is régi pompájában hirdesse Tapolca ékességét. Felajánlást kaptunk a feladat elvégzésére a TGV 2000 Vasútmodellező Klubtól, ezért jelenleg Kecskeméten újul meg az eredeti tábla.

Aki nem ismerné fel enélkül a mozdonytorzó kilétét, annak a mellékelt fotóval kívánunk segíteni, és mosolyt rajzolni az arcára.

 

Terveink szerint májusban véglegesen megkapja a már gyönyörűen felújított, „tolvajbiztos” pályaszámot. Remélem mindenki vigyázni fog rá- fejezte be tájékoztatóját Simonné Visi Erzsébet.

 

Fotó: Novák András