Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Nyitott szemmel- avagy: még egyszer a "lerágott csontról"...

Tapolca- Zalahaláp- Illegális hulladék. Szemét. Elcsépelt témának, lerágott csontnak gondolhatja már a kedves olvasó. Jómagam viszont úgy vélekedek erről, hogy állampolgárként és zsurnalisztaként sem lehet eleget írni vagy beszélni róla. Egyénileg és együttesen is küzdenünk kell a jelenség ellen, még akkor is, ha szélmalomharcnak tűnik.

Ezúttal a Tapolca- Zalahaláp közötti vasútvonal 35. számú-úgynevezett harckocsi útátjárótól tettem egy sétát egészen a közútig. Ami ezen a szakaszon fogadott, több mint elkeserítő… ugyanakkor már nem meglepő. A szűz füves területeket hol kisebb, hol kiterjedtebb méretű szeméthalmok „díszítették”.

 

Színes volt a paletta- a használt ruhákon, cipőkön, gyermekjátékokon, a műszaki cikkeken át a gépjármű alkatrészekig, építési törmelékig, mindent láthatott, láthat az arra közlekedő.

Vannak már egészen régi és a közelmúltban ott „felejtett” hulladékok is.

A dolog iróniája, hogy a szóban forgó területtől (földúttól) néhány száz méterre- a közút másik oldalán található a szeméttelep. Kultúrszint hiányában mégis ez tűnik az elkövetőknek a könnyebb megoldásnak.

 

Számukra igen… és számunkra mi a megoldás, akik az illegális szemétlerakók ellen küzdünk?

Jelenleg- sajnos- szélmalomharcnak tűnik...