Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 27 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Csellósok utcai örömzenéje

Tapolca. 2017. július 14. Péntek délelőtt. Deák Ferenc utcai posta előtti tér. Néhány üres szék. Kottatartók. Kisvártatva megérkeztek a főszereplők is. A helyi Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola csellistái, Kovács Adrienne tanár vezetésével, aki a részletekről is tájékoztatott.

- Az intézményünkkel szemben található posta előtti rövid hangversenyünk teljesen spontán született. Ennek ellenére méltó lezárása volt az öt napos cselló kurzusnak. Ez idő alatt három darabot tanultunk meg a résztvevőkkel. Többeknek ez volt az első alkalom, hogy a kamarazenében kipróbálhassák magukat. A „mini” repertoárunkban szerepelt egy angol altató kánonban, volt egyházi ének is (mindkettő szövegét Söndi, egy felnőtt, kezdő csellista fordította), végül pedig Jean-Philippe Rameautól egy Gavottet adtunk elő. Ez volt az első nyári kurzusunk, de látva a lelkesedést és a szülők támogatását, nagy valószínűséggel jövő nyáron folytatása következik- fejezte be rövid tájékoztatóját a mindig mosolygós Adri néni.

Kovács Adrienne cselló tanár szerint- látva a lelkesedést és a szülők támogatását- jövőre is megtartják a kurzust.

Adós maradtam a kurzus résztvevőivel, akik belekóstoltak az utcazenélés (streetmusic) ízébe is: Ambrus Lelle, Gadó Sára, Perger Barbara, Varga Eszter, Varga Tünde, Váczi Kamilla és a lelkes kezdő, felnőtt csellista- Söndi.

A csellisták lelkes csapata "munka" közben. Ováció és taps volt a "mini" hangverseny jutalma az érdeklődők részéről.