Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

A megszokás hatalma- avagy: KUKAcoskodó emberek?

Tapolca- A megszokás hatalma, szoktuk mondani. Van is ebben a mondatban igazság. Mégis meglepődtem, amikor a közelmúltban többen is megállítottak az utcán, hogy sokadszor is legyek a szócsövük. Bármilyen hihetetlen, a felkérés oka egy fém hulladékgyűjtő edény volt.

 

 

A történet. A Deák Ferenc utca 13- 17. számú tömbház lakóinak (és az éppen arra közlekedő gyalogosoknak) legnagyobb örömére a tavalyi esztendőben (2016) sor került az épület előtti járda sikeres térkövezésére. Majd egy idő után a munkálatokat végző dolgozók ismét megjelentek, ugyanis a 13. számú épület sarkától néhány méterre található reklámtáblák és hulladékgyűjtő edény helyét utólag még meg kellett oldaniuk.

Sikerült. Így aztán néhány napon belül régi helyén, de új fényében pompázott a hirdető- alkalmatosság.


A fémből készült kukának azonban csak a talpazatát fogatták le. Maga az edényzet- a mai napig nem került vissza a régi helyére. Ezt tették szóvá nekem is az emberek. A megszokás hatalma! Már hosszú ideje ott volt a hulladékgyűjtő. Amikor arra jártak, bele tudták helyezni a már fölöslegessé vált papír- vagy nejlonzacskót, csokipapírt és egyéb kukába valót.

 

 

Miért nem került vissza a helyére?- tették fel a jogosnak tűnő kérdést a város polgárai. Nem vagyok kompetens a válaszadásban, nekem is hiányzik az utcaképből... de talán e sorok olvasása után az illetékesek megadják rá a magyarázatot.

 

Úgy gondolom, hogy amikor egy település polgára(i) a már megszokott hulladékgyűjtő edényt keresi(k), jó úton haladunk, mert fontos számára, számukra a város tisztasága, a környezettudatos életmód.Vagy csak KUKAcoskodnak?