Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Kertvárosi (ABC) történet 2.

Tapolca- Kertvárosi (ABC) történet címmel olvashatták publikációmat (2016. december 23.), amelyben a boltvezető nyilatkozott a szomszédságban található vendéglátóegység előtti területen tapasztalható áldatlan állapotokról. Úgy etikus, ha a másik félnek is lehetőséget adok a reflektálásra.

Kollátor András a szóban forgó vendéglátóegység vezetője- vele beszélgettem.

A karizmatikus vállalkozó már az elején hangsúlyozta, hogy a békés egymás mellett híve, nem fölösleges szócsatát szeretett volna vívni, mindössze tisztázni a félreértéseket.

 

- Kezdjük a cigarettacsikkekkel. Mivel a vendéglátóegységünkben és annak öt méteres körzetében is tilos a dohányzás, így egyértelmű, hogy a nálunk fogyasztó emberek is kimennek, amennyiben füstölögni szeretnének- mondta András, majd meg is mutatta az objektum nyugati sarkán elhelyezett fém hulladéktárolót, amelynek felső része a cigarettacsikkek tárolására lett kiképezve. Ezt követően némi iróniával utalt arra is, hogy nem foghatja minden dohányos kezét, de döntő többségük az erre a célra kijelölt helyen hódol káros szenvedélyének.

Így aztán aztán logikusnak tartotta- miközben átmentünk a Kertvárosi ABC- hez közelebb lévő beton virágtartókhoz-, hogy az ott található töménytelen cigarettacsikket- elsősorban- nem az „ő emberei” dobták oda. Majd folytatta „védőbeszédét”, miközben rámutatott a söröskupakokra is:

- Kizárt dolog, hogy az ABC nyugati oldalánál italozó emberek a nálunk vásárolt itallal kezünkben ballagtak volna át ide, ugyanis bontatlan sört nem is adunk a hozzánk betérőknek. Vagyis, ami ezekben a virágtartókban látható, azt sokkal inkább az üzletben vásárlók dobálták ide. Ott kapható dobozos és üveges sör is, amelyet azután a bolt nyugati oldalánál bontanak fel, fogyasztanak el, egy cigaretta kíséretében- sorolta a tényeket a vendéglátóegység vezetője, majd még hozzáfűzte:

- Bizonyára a nálunk fogyasztó vendégek közül is van olyan, aki földre dobta a csikket, de ezek összetakarításáról gondoskodunk, ahogy a megtelt hulladéktárolónk ürítéséről is. Végül, ami az emberi szükségletek részét illeti, az sem állja meg a helyét, vendéglátóegységünk rendelkezik illemhellyel, logikátlan lenne, ha vendégeink a kulturált mellékhelyiség helyett egy üzlet oldalánál végeznék el kis- vagy nagydolgukat.

Fel fogom keresni a Kertvárosi ABC vezetőjét és szóban is tisztázzuk a félreértéseket, természetesen a „jószomszédi” viszony megmarad a jövőben is- summázott Kollátor András.

 

Jó hír, hogy azóta a tapolcai polgárőrök megerősített járőrszolgálatot tartanak a Kertvárosi ABC és a vendéglátóegység környékén, és amennyiben rendellenes dolgot észlelnek, értesítik a rend őreit.