Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 32 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Rend a lelke mindennek

Július 26- án ismét aktivizálták magukat a helyi polgárőrök. Ezúttal gyalogosan, motorkerékpárokkal és személygépkocsival is teljesítettek szolgálatot- 20 és 22 óra között.

 

 

Öt fő indult útnak, hogy a település kül- és belterületén is ellenőrizzék a kevésbé frekventált és megvilágított helyeket. Két fő a szűkebb utcákat, a másik három polgárőr pedig az Y- házak körüli játszótereket, illetve egy előző cikkben már említett objektumot ellenőrzött. Ezen a helyszínen arra lettek figyelmesek, hogy a sötétben három fiatalkorú fiú hangos zeneszó mellett mulatozott, az ilyenkor szokásos „kellékekkel”.

A helyszínen talált hulladék (felső kép), majd felszólítás utáni állapot, minden szemetet összeszedtek a fiatalok.
 

A polgárőrök felszólították őket, hogy hagyják abba a tevékenységüket, mert zavarják az ott élők nyugalmát, illetve takarítsák össze maguk után a felhalmozott hulladékot.

Megemlítették, hogy bizonyítékként fotókat is készítenek a helyszínen talált szemétről. A határozott fellépésüknek köszönhetően rövid időn belül összeszedték a fiatalok a hulladékot. Ezt követően a polgárőrök megköszönték, hogy a felszólítás után teljesítették a kérésüket a viselkedési normákról megfeledkező fiúk.

 

Így is lehet… ismét egy gratuláció a tapolcai polgárőröknek.

 

A július 26- án szolgálatot teljesítő öt polgárőr.