Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

A végső megoldás: Halál?

Tapolca- Mi a furcsa az alábbiakban látható fotókon? Aki sűrűbben jár a várost a helyi vasútállomással összekötő Petőfi- ligetben, annak talán könnyebb a megfejtés. Aki ritkábban vagy nem is közlekedik arra, annak elárulom: hiányoznak a padok! Vajon mi lehet ennek az oka?

 

Az illetékesek- hétvége lévén- hiányában csak a logikára hagyatkozom, ahogy azt tette a város többi polgára is, akikkel ez ügyben kommunikáltam.

 

Az utóbbi hetekben néhány hajléktalan a Petőfi- ligetben vert tanyát, ami a vasútállomásról a város irányába közlekedő emberek számára nem volt túlságosan szívderítő látvány. Az állampolgároknak jogai vannak, így nem igazán tudtak érdemi lépéseket tenni ügyükben, a baráti, segítő jobbat pedig már nem fogadják(ták) el, tengetik életüket a maguk zárt világában.

 

A héten egyikük elhunyt. Nyugodjon békében! Azonban a ligetben található összes pad is eltűnt. Ennek a város polgárai szerint is több oka lehet: vagy így „kényszerítette” a város vezetése őket a liget végleges elhagyására, vagy a padok felújítása, fertőtlenítése folyik.Ugyanakkor a vetési varjak tömeges jelenléte, illetve az ürülékük miatt is megkérdőjelezett a parkban a padok létjogosultsága...

Idővel talán erre is kapunk majd hivatalos állásfoglalást.

Itt volt az a pad, amelyen feküdt az elhunyt hajléktalan. Nyugodjon békében!

 

A padok felszámolásával ne gondolja senki, hogy a hajléktalanok eltűntek a ligetből, ugyanis, ahogy a mellékelt fotón is látható, a padról a földre költöztek. A járdán közlekedőket pedig ugyanaz a lehangoló látvány fogadja, csak „egy emelettel” lejjebb.

Padról a földre- a helyzet nem sokat változott!

 

Maga a hajléktalan kérdés tovább gyűrűzik, a temető bejáratánál található padokon, éjjel a sírok között, és az Alsó- tó partján is találkozhatunk velünk.

Mivel a segítséget már nem fogadják el, sajnálatos és egyben szívszorító, hogy végső megoldásnak a halál marad…

Padok nincsenek, hajléktalanok maradtak!