Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Szélmalomharcot vívnak a polgárőrök

Tapolca- Supka Károly Mihály a legaktívabb helyi polgárőr, amit a többi mellett az alábbi történet is igazol. Ugyanakkor: egy fecske- sajnos- nem csinál nyarat, különösen akkor, ha repülni sem engedik. Intézkedési jogkör hiányában marad a publikáció, a figyelem- felkeltés- remélve, hogy egy szép napon az „Illetékes Ügyosztály” fülébe is eljutnak ezek a szomorú tények, és talán történnek intézkedések is.

Június 26- án este a tapolcai polgárőrség második embere a belvárosban látott el gyalogos szolgálatot. A Metamorfózis szoborhoz érve, arra lett figyelmes, hogy az egykori szökőkút (ma sűrű vegetációjú növényzet) műkőből készült peremén nyolc fiatal (kb. 12-18 év közöttiek) tart önkéntes bemutatót extrém sportban való jártasságáról.

 

A fiatalok itt gyakorolnak, kerékpárokkal, rollerekkel ugratnak fel és le a műkő szegélyre/ről.

 

- Kerékpárokkal és rollerekkel ugrattak fel és le a szobor környékén, veszélyeztetve a járókelők testi épségét, észak felől pedig nem egyszer az autóbusz-pályaudvar területén landoltak, ahol még komolyabb balesetet okozhattak volna… arról nem is szólva, hogy a közvagyont is rongálták- emlékszik vissza az egyesület elnökhelyettese. A folytatásban elmondta, a autóbusz-pályaudvar biztonsági őre és ő is többször figyelmeztette őket, hogy fejezzék be ezt a tevékenységet. Van erre kijelölt hely a Tapolca Városi Sport és Szabadidő Centrum területén. Mivel a fiatalok ügyet sem vetettek rájuk, a polgárőr hívta a rendőrséget. Amikor ezt meghallották, pillanatokon belül kereket oldottak.

 

Nem ez volt az első eset és félő, az utolsó sem, hogy kiskorúak randalírozzanak, rongálják a település értékeit, veszélyeztessék embertársaik testi épségét. Nem is szólva a helyszínen hagyott üres energiaitalos dobozokról.

A lelkiismeretes polgárőr megoldásként egy tiltótáblát és a lehetőségekhez képest aktívabb rendőri jelenlétet is javasol az illetékeseknek.

 

Jelenleg "csak" felületi karcolások jelzik a fiatalkorú vandálok ténykedését. Jó lenne az elején elfojtani a folyamatot...

 

Polgárőreink szabadidejükben mindenféle juttatás nélkül is óvják a rendelkezésükre álló eszközökkel településünk értékeit, Tapolcának jóval több önkéntes városvédőre lenne szüksége ahhoz, hogy még hatékonyabban tudják végezni a munkájukat.