Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Aranylakodalmat ünnepeltek

Június 5- én egy csodálatos, kerek évfordulót (aranylakodalmat) ünnepelt családja körében Szálinger István és felesége- Molnár Mária. Ötven esztendeje esküdtek örök hűséget egymásnak. Mai, egyre ridegebbé váló világunkban ez az együtt töltött fél évszád különösen felértékelődik.

Pista bácsi és Marika néni szó szerint jóban és rosszban is kitartottak egymás mellett, példamutató életük, a kölcsönös tisztelet és szeretet jegyében eltöltött öt évtized mintaként szolgálhat a mai fiatalok számára.

Aki ismeri őket, tudja, hogy az említetteken kívül a család, becsület, szorgalom a mindennapjaik velejárói. Pista bácsi a kertjében tevékenykedik, majd a megtermelt portékáját a helyi piacon értékesíti. Talán nincs is olyan helybéli, aki ne ismerné a mosolygós, kedves és barátságos férfit.

Marika néni pedig jó feleséghez illően őrzi a ház melegét, és szíve minden szeretetével látja el a nagymamasággal járó teendőket.

 

A család, mint a legkisebb és egyben legszorosabb intézményrendszer kiemelt jelentőséggel bír életük jelen szakaszában is. Kapcsolatukból három gyermek született: Zoltán, Ágnes és Gábor. Majd az idő múlásával a nagyszülők legnagyobb örömére öt unokával (Zoltán, Zsuzsanna, Zsófia, Dániel és Fanni) bővült a család.

A bensőséges hangulatú aranylakodalom az emlékek felidézésén, ajándékozáson, mosolyon kívül a könnyektől, meghatódottságtól sem volt mentes.

 

Az alkotás önmagáért beszél.  Fotó: Szálinger Gábor

 

Kedves Marika néni és Pista bácsi! Isten óvja és éltesse önöket még sok éven át- erőben, egészségben és boldogságban. Ahogy Marcus Tullius Cicero fogalmazott és ezt az ötven együtt töltött esztendő, a gyermekek és unokák is ékesen bizonyítják:

 

Legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után.”

 

 

Ülő sorban- balról jobbra: Marika néni, Pista bácsi és Nusi néni (Marika néni nővére).

Fotó: Vass Betti