Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi

Időjárás

Felhőkép

Isznak, mulatnak... és vizelnek!

Egy, csak egy legény van talpon a vidéken...”- idéztem föl magamban Arany János: Toldi című műve harmadik strófájának kezdősorait. Ennek oka, hogy ismét a polgárőrök elnökhelyettese- Supka Károly Mihály szolgált egy igaz, ugyanakkor elszomorító történettel. Hab a tortán, hogy szolgálaton kívül is figyel a város rendjére, óvja annak értékeit- a lehetőségeihez mérten.

Ahogy a fentiekben is olvasható, az egyesület legaktívabb tagja ezúttal nem volt szolgálatban, de akkor nyitott szemmel járja a várost. Ezúttal a következőkre lett figyelmes: - Szombat (május 7.) este, kb. 18:30 körül sétám közben vettem észre, hogy a „nyolcemeletes” északi oldalánál található pihenőhelyen a fotón is látható látvány fogadott. Cigarettás-, energiaitalos-, és sörösdoboz(ok) a padokon. Tisztában vagyok vele, hogy az ehhez hasonló „tájkép csata után” már szinte mindennapos a város különböző pontjain, engem viszont mélységesen felháborít. Ugyanakkor a történet itt még nem ér véget.

 

Készítettem néhány fotót, már éppen indulni szerettem volna a helyszínről, amikor megérkezett néhány fiatal, újabb „adag” alkohollal a kezükben, folytatva a szombat esti lazulást. Eközben az egyikük gondolt egy merészet és ahogy egy másik fotón is látható, az épület sarkához igyekezett, majd elvégezte szükségletét. Ez a cselekedet viszont már kimeríti a köztisztaság elleni szabálysértés fogalmát, ami büntetendő.

Huszonéves vagyok jómagam is, de állampolgárként és polgárőrként is felháborít, ahogy a mai fiatalok egy része viselkedik, nagyon távol áll tőlük a kulturált viselkedés, ahogy az általam elmondottakból is leszűrhető. Természetesen, azért nem általánosítok én sem, mert jelenleg még a pozitív oldal van túlsúlyban.

Ezért is szeretnénk, ha jelentkeznének egyesületünkbe, mert több szem többet látna. Városunk értékeinek védelme, a rend fenntartása közös érdekünk, mi- polgárőrök- a rendőrséggel karöltve ezt igyekszünk biztosítani a lehetőségeinkhez mérten- summázott a mindig éber Supka Károly Mihály.

 

 

 

 

Fotó: Supka Károly Mihály