Bejelentkezés

Ki van jelen

Oldalainkat 17 vendég és 1 tag böngészi

  • hatakamata

Időjárás

Felhőkép

Tükröm, tükröm...

Tapolca- Mindenki közlekedik- gyalog, kerékpárral, motorral, autóval, vagy éppen tömegközlekedési eszközzel. „Veszélyes üzem” a forgalomban való részvétel. Ezért is fontos és közös érdek a biztonság elősegítése, megteremtése. Ennek szellemében osztom meg Perényi Csaba gondolatait és ehhez kapcsolódó javaslatát.

- A Kisfaludy utcából a Köztársaság tér irányába haladva a gyalogátkelőhely előtt, jobb oldalon található egy ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező”- elsőbbséget szabályozó jelzőtábla, alatta az útkereszteződés alaprajzi vázlatát feltüntető kiegészítő tábla. Ez az alaphelyzet.

 

Ugyanakkor a bal oldalon található egy autóbusz parkoló, ahol szinte egész éven át láthatjuk ezeket a tömegközlekedési gépjárműveket a Tavasbarlang közelsége miatt.

Ebből kifolyólag takarásban lesznek az Ady Endre utca felől érkező autók, motorok, kerékpárok. Ahhoz, hogy láthatóak legyenek, rá- vagy át kell hajtanod a gyalogátkelőhelyen. Ugyanakkor, az előbb említett Ady Endre utca felől két sáv van. Az egyik a Köztársaság tér- Halápi út felé, a másik egyenesen, majd jobbra kanyarodva a Marton László utcába vezet. Aki ebből az irányból fog érkezni, annak megvan az esélye, hogy ütközik a Kisfaludy utcából, a „zebrán” túl megálló, vagyis kilógó gépjárművel. Ez így balesetveszélyes- magyarázta el részletesen a szituációt Csaba, majd befejezésül javaslatként még ennyit fűzött hozzá: - Szerintem hasznos lenne egy úgynevezett forgalomtechnikai tükör alkalmazása, amely által belátható lenne a forgalom, illetve az autóbuszoknak egy másik parkolóhelyet kellene keresni.

 

A fentiek fotókkal is érzékeltetve: